Cum ar fi pătruns varianta Omicron în „fortăreaţa” Beijing. Recomandarea autorităţilor chineze pentru populaţie

Oficialii din Beijing spun că varianta Omicron ar putea să se fi răspândit în China prin intermediul pachetelor primite din străinătate sau chiar prin corespondenţă.
Un corespondent BBC din China a scris luni pe Twitter că autorităţile din Beijing recomandă populaţiei să evite comenzile în străinătate şi să deschidă pachetele cu măsuri de precauţie, în exterior şi protejaţi de mănuşi şi măşti.
Recomandările vin în contextul în care Centrul pentru Prevenirea Bolilor Transmisibile a făcut aceeaşi recomandare, potrivit presei chineze, în măsura în care există suspiciunea că primul caz de infectare cu Omicron ar fost o persoană ce ar fi contractat virusul în acest fel.
Un bărbat testat pozitiv susţine că a primit corespondenţă din Canada pe 7 ianuarie ce a trecut prin Hong Kong înainte de a ajunge la el în Beijing.
Pang Xinghuo, directorul adjunct al Centrelor de Prevenţie a Bolilor, a declarat că „nu excludem posibilitatea ca acea persoană să se fi infectat de la un obiect venit din străinătate”. El a adăugat că au fost detectate urme de virus pe scrisoare.
De cealaltă parte, poşta canadiană a transmis, citând agenţia publică de sănătate şi OMS, că riscul ca virusul să fie contractat de pe corespondenţă este foarte scăzut, întrucât acesta nu supravieţuieşte prea mult timp pe suprafeţe.
Beijngul a raportat prima infecţie cu Omicron transmisă local pe 15 ianuarie, cu mai puţin de trei săptămâni până la Jocurile Olimpice găzduite de capitala Chinei.
În ciuda faptului că a devenit o „fortăreaţă” înaintea Jocurilor Olimpice, Beijingul nu s-a putut sigila faţă de Omicron, relatează Quartz, referindu-se la măsurile stricte de carantinare, testare şi izolare a sportivilor, dar şi la eforturile extraordinare de izolare a persoanei infectate cu tulpina extrem de contagioasă de coronavirus şi recompunerii deplasării acesteia începând din 31 decembrie, când a vizitat o staţiune de schi.

 

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.