Cum poți câștiga bani cu câteva lăzi de bere, goale, dar bine plasate!  

Cum poți câștiga bani cu câteva lăzi de bere, goale, dar bine plasate!  

Este ora 11și15…Afară plouă mocănește. Temperatura la bordul  autoturismului arată 9 grade. Trag mașina pe o străduță a Capitalei,  în spatele Curții de Apel, unde soția urma să intre în scurt timp pentru a pleda într-un proces. Evident că toate celelalte străzi adiacente somptuoasei clădiri, sunt extrem de aglomerate.

Ca de fiecare dată, când cauți un loc de  parcare, ca din pământ apare un individ ce îți face semn cu mâna spre un loc liber din șirul nesfârșit de mașini de pe marginea carosabilului… Așa se întâmplă și de această dată…Un individ rotofei își face simțită prezența, de sub o umbrelă imensă…Îmi face semn cu palma deschisă, spre un loc păzit de o ladă… Se apleacă greoi, ridicând de jos ladă  din material plastic ce îi protejează investiția pe termen scurt.

Nu negociem…Scot din buzunar 15 lei și îi dau individului, ce pare că are în jur de 45,46 de ani. Nu există negocieri în acest business stradal. Fiecare oferă o sumă, în funcție de cât crede că va întârzia pe acel loc.

Merg să beau un ceai la un  local din apropiere, aștyeptând să se termine procesul… Mă întorc la mașină după vreo jumătate de oră și văd doi jandarmi care îi spune ceva omului din parcare…Aud doar  cum cum jandarmii îl întreabă dacă i-a mers bine în acea zi… Cu siguranță că se refereau la încasările…Omul parcării zâmbește acru, se întoarce brusc către mine și în timp ce jandarmii se îndepărtează, îmi strigă cu un șuierat : „Vin câte 5, 6  de ăstia,   aproape zilnic…Uneori îmi dau și câte o amendă…Că, deh trebuie să spuie șefilor ce au făcut în ziua aia…Da eu nu plec…Tot aici rămân…!

Dau drumul muzicii care îmi întrerupe șirul gândurilor referitoare la omul parcării și mă cufund în perna scaunului, așteptând…Volens- Nolens privesc prin geam la gesturile pe care le face omul din parcare, care îi invită cu  generozitate,  pe  toți cei ce  trec prin zonă, la volanul unei mașini. Dar  mai ales pe cei ce îi par ezitanți,  cu privirile disperate de căutare, făcându-le semn să ocupe unul din locurile ” rezervate” (?) de el.

Se ferește din când în când de cei care trec în viteză, stârnind apa lacurilor create de ploaie, și strpindu-i pantalonii, prin volte ce par a  imita mișcările toreadorilor, în luptele cu tauri…

După mai bine de 40 de minute, în jurul prânzului, după ce își consultă  ora exactă pe telefonul mobil îl văd apropiindu-se de un Volkswagen Passat, căruia îi deschide încet portbagajul și în care începe să bage lăzile de bere pe care le plantase cu siguranță încă de la primele ore ale dimineții, pe locurile părăsite de locatarii blocurilor din cartier.

„Măi să fie!” – îmi zic. Nu-mi vine să cred…Omul se dezbracă, tacticos de hainele de lucru în plină stradă, ca la cabina de probe a unui magazin, după care își schimbă ținuta cu una îngrijită, de om de afaceri…Căci, la urma urmei, asta este, nu-i așa?! Se urcă în mașină cu eleganță, dă cu spatele, iese din parcare și pleacă. Asta  după ce, (doar din câte surprinsesem eu, cu retina), în acea dimineață, făcuse vreo 3-4 sute de lei…Și asta  doar în 2 ore și jumătate. Înmulțiți cu vreo 20 de zile și vedeți cât vă dă…

Nu tu impozite la stat, nu tu facturi, nu tu TVA, nu PIOS, însă  totul cu multă transparență, frate! Totul, la vedere!  Iată, cum fac unii bani și de ce nu se mai înghesuie nimeni pe holurile Centrelor de recrutare a Forței de muncă.

Rețeta e simplă! Faci rost de vreo 4-5 navete de bere, te postezi cu noaptea în cap pe una din străzile aglomerate ale Capitalei, când posesorii de parcări pleacă spre locul de muncă și apoi aștepți să apară fraierii,  căutând cu ochii împăienjeniți, ca muștele, mierea, un loc liber…

Probabil că în urma acestui exemplu vor fi unii care vor spune , ca într-un banc ce circula odată prin târg: „- Băăă, bani de Volkswagen n-am, dar vreo 4-5 lăzi tot îmi iau, că de timp liber nu duc lipsă!”

(Citizen)

Articolul Cum poți câștiga bani cu câteva lăzi de bere, goale, dar bine plasate!   apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Este ora 11și15…Afară plouă mocănește. Temperatura la bordul  autoturismului arată 9 grade. Trag mașina pe o străduță a Capitalei,  în spatele Curții de Apel, unde soția urma să intre în scurt timp pentru a pleda într-un proces. Evident că toate celelalte străzi adiacente somptuoasei clădiri, sunt extrem de aglomerate. Ca de fiecare dată, când cauți […]

Articolul Cum poți câștiga bani cu câteva lăzi de bere, goale, dar bine plasate!   apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cum-poti-castiga-bani-cu-cateva-lazi-de-bere-goale-dar-bine-plasate/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 13 martie 2024 01:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.