Cum s-a îmbogățit un cuplu de români în Elveția. „N-am mai văzut niciodată așa escroci”

Un cuplu de români în Elveția s-a îmbogățit după ce au născocit o înșelătorie. Victima, o femeie în vârstă de 76 de ani din Berna, a povestit tot ce s-a întâmplat și a precizat că îi este rușine că a căzut în plasa celor doi tineri cărora le-a dat mai multe sume de bani. Escrocii au scăpat ieftin după ce au fost prinși cu ajutorul unuia dintre copiii pensionarei.

Ce a făcut cuplul de români în Elveția

La prima vedere, cei doi români, ea în vârstă de 24 de ani, iar el în vârstă de 27 de ani, păreau persoane amabile. Ei au început prin a-i complimenta câinele unei femei în vârstă de 76 de ani, fost cadru didactic de școală primară. Apoi, pretinzând că sunt din Italia, au vorbit despre o falsă situație dificilă.

Mai exact, cuplul de români i-a spus pensionarei că tatăl tinerei, care ar fi fost însărcinată în trei luni, a decedat la Genova. Cei doi escroci au adăugat că nu au suficienți bani pentru autocar spre Italia și că biletele ar fi costat 200 de franci fiecare. În plus, au promis să dea suma înapoi.

„Am fost puțin sceptică, dar suna cumva credibil”, a spus femeia înșelată de cuplul de români în Elveția. Pensionara și-a luat economiile în numerar de acasă, 250 de franci, și le-a oferit banii. Tinerii români nu s-au oprit acolo, ci i-au sugerat că poate scoate de la un bancomat restul de 150 de franci. Astfel, ea le-a mai dat încă 200, nu 150 de franci și un număr de telefon.

Ce a intentat cuplul de romani ca sa insele o pensionara in Elvetia

Ce a mai inventat cuplul de români escroci în Elveția

Ulterior, cuplul de români a continuat șirul invențiilor, ca să obțină mai mulți bani de la femeie. La doar o oră de la despărțirea de pensionară, tinerii au sunat-o cu număr necunoscut. I-au spus că au pierdut autobuzul și sunt nevoiți să prindă un zbor către Genova, astfel că victima lor le-a mai dat încă 350 de franci.

„Am avut un sentiment ciudat. Cei doi au fost drăguți, dar m-am simțit presată în același timp. Am fost naivă. Întotdeauna am crezut că nu mi se va întâmpla mie niciodată”, a mai spus pensionara.

De data aceasta, însă, femeia a dorit să-și ia o măsură de precauție. Ea a insistat asupra unei recunoașteri scrise a împrumutului. Tânărul român a fost de acord și a semnat cu numele și adresa, în cele din urmă.

Cum a fost prins cuplul de români care au înșelat o pensionară în Elveția

După două zile, românul a sunat-o din nou pe femeia din Elveția și a spus că soția lui s-a prăbușit la mormântul tatălui ei și că a pierdut sarcina. El a adăugat că tânăra va primi o moștenire în valoare de 25.000 de franci, dar că pentru a o obține, are nevoie de aproximativ 1.400 de franci, întrucât notarul cere plata în avans. A precizat că în alte două zile va ateriza la Belp și că va putea veni să încaseze banii.

„Mi s-a făcut milă de femeie, eu am pierdut odată un copil când eram tânără. Se pare că am fost victima perfectă. Mi-e incredibil de rușine că am căzut într-o așa înșelătorie”, a spus femeia, care de data aceasta le-a spus românilor că nu îi poate ajuta cu o asemenea sumă de bani. Cum ei nu au renunțat, ea nu le-a mai răspuns la telefon.

Sceptică în urma celei din urmă solicitări, pensionara a verificat presupusul zbor pe aeroportul Belp din Italia și a aflat că acesta nu exista în ziua respectivă. Rușinată, văduva le-a povestit tot celor patru copii ai ei. Unul dintre fiii săi a sfătuit-o să accepte întâlnirea și să ceară ajutorul poliției. Astfel, tinerii români au fost întâmpinați de polițiști în civil la punctul de întâlnire.

Ce pedeapsă a primit cuplul de români care a înșelat o femeie în Elveția

Singurul adevăr din toată povestea a fost că cei doi formează un cuplu. Inspector de poliție și șeful Poliției pentru Străini din Berna, Alexander Ott, a spus că Elveția este o destinație populară pentru fraude atât din cauza puterii mari de cumpărare, cât și din cauza legilor „foarte umane”.

„N-am văzut niciodată escroci atât de nerăbdători și care să inventeaze povești cu o înmormântare și un avort spontan”, a precizat șeful Poliției pentru Străini din Berna.

În urma acestei înșelătorii, cuplul de români a primit o amendă, iar poliția de imigrări i- impus o interdicție de intrare în Elveția până în anul 2024. Cât despre victimă, un avocat a sfătuit-o să nu intenteze un proces civil, deoarece acesta ar fi costisitor și cel mai probabil nu-și va vedea niciodată banii înapoi. Vezi și cum a făcut un român istorie în Elveția!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.