Dan Motreanu: ”Depozitele de gaze din România sunt pline, la capacitate maximă”

Dan Motreanu: ”Depozitele de gaze din România sunt pline, la capacitate maximă”

Președintele PNL Giurgiu, eurodeputatul Dan Motreanu, anunță, într-o postare pe pagina sa oficială:

”România a reușit să își umple depozitele de gaze naturale. România este a doua țară din UE care și-a umplut rezervele de gaze la capacitate maximă, prima fiind Spania.

Obiectivul autorităților este să asigure aprovizionarea populației și a industriei. Astfel, gazele înmagazinate până acum și producția din timpul sezonului rece ar trebuie să fie suficiente pentru a depăși iarna fără importuri.

”Gradul de umplere este astăzi de 100,6% din rezerva tehnică disponibilă la nivelul capacităților de stocare. Avem cu 417 milioane metri cubi mai mult față de perioada similară a anului trecut. Deci, cu ceea ce vom mai produce în sezonul rece – chiar dacă e o producție mai mică din rațiuni tehnice – cu ceea ce avem înmagazinat, ar trebui să trecem fără să apelăm la importuri peste această iarnă”, a declarat ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja.

În acest fel, țara noastră a depășit ținta fixată de Uniunea Europeană de 90% până la 1 noiembrie 2023.

REPowerEU, inițiativa Comisiei Europene de a pune capăt cât mai curând posibil a dependenței de gazul rusesc prevede, între altele, ca rezervele subterane ale gazelor în UE să fie umplute la 90 % din capacitate până la 1 noiembrie 2023, pentru a asigura aprovizionarea pentru iarna următoare.”

Președintele PNL Giurgiu, eurodeputatul Dan Motreanu, anunță, într-o postare pe pagina sa oficială: ”România a reușit să își umple depozitele


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/dan-motreanu-depozitele-de-gaze-din-romania-sunt-pline-la-capacitate-maxima/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 19 octombrie 2023 17:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.