INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: NOPȚI TROPICALE ȘI MAXIME DE 32 DE GRADE, APROAPE DE FINALUL LUI OCTOMBRIE

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: NOPȚI TROPICALE ȘI MAXIME DE 32 DE GRADE, APROAPE DE FINALUL LUI OCTOMBRIE

Vremea sare de la o extremă la alta. Un val de căldură pătrunde în țara noastră, în zilele următoare, iar temperaturile vor fi de vară: 32 de grade vor arăta termometrele.

Începând de joi, vremea va intra într-un proces de încălzire. Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an.

Dacă joi și în prima parte a zilei de vineri vor mai fi câteva înnorări și ploi în jumătatea nordică a țării, ulterior cerul se va însenina în mare parte din țară, iar vineri la prânz termometrele vor arăta între 22 și 28 de grade.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă se pare că va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar și în multe zone deluroase, datorită norilor și vântului destul de puternic dinspre sud și sud-vest. Nu este exclus ca în unele zone această noapte să fie una tropicală.

Cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie

Chiar dacă inversiunile termice și norii ar putea atenua încălzirea în unele zone, temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării, scrie meteoradar.ro.

Local, în Muntenia, inclusiv în București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, mercurul din termometre va urca până la 27 – 30 de grade.

Izolat, mai ales în sudul extrem al Românei, sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 – 32 de grade.

Deși intensitatea căldurii va scădea ușor duminică, în sudul și estul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, iar la prânz sunt așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 30 de grade.

www.stiripesurse.ro

Vremea sare de la o extremă la alta. Un val de căldură pătrunde în țara noastră, în zilele următoare, iar temperaturile vor fi de vară: 32 de grade vor arăta termometrele. Începând de joi, vremea va intra într-un proces de încălzire. Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/19/incredibil-dar-adevarat-nopti-tropicale-si-maxime-de-32-de-grade-aproape-de-finalul-lui-octombrie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 19 octombrie 2023 18:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.