Date de ultimă oră despre investitorii ce doresc construirea unui INCINERATOR la Giurgiu! Personaje Surprize ce apar în acest caz…

Date de ultimă oră despre investitorii ce doresc construirea unui INCINERATOR la Giurgiu! Personaje Surprize ce apar în acest caz…

Colegii de la Stiri pe surse, vin din nou cu dezvăluiri despre cei ce vor să ne otrăvească aerul orașului, contruind un incinerator la Giurgiu.

Iată ce scriu ei, sub titlul ”Suspect de bogați pentru vârsta lor, sau cine se află în spatele Friendly Waste România”.

Cine sunt EI, investitorii?

Mai întâi câteva date despre Compania care vrea să investească în construirea unui incinerator de deșeuri medicale…

Ea a fost înființată în anul 2019, cu un capital de câțiva bănuți ( 200 de lei), de un  român, Bratu Eugen și Mohamed Fadel, cetățean de origine libaneză.

Situațiile financiare ale societății arată însă că societatea  lucra în pierdere, încă de la înființare.

Numai în ultimul an, aceste pierderi, după cum scriu colegii noștri,  s-au ridicat la 1,9 milioane de lei!

Din 2022, Friendly Waste România are datorii de peste 9,4 milioane de lei, inclusiv către bugetul de stat al României, dar nimeni nu ia nicio măsură împotriva acesteia.

Probabil că în acest sens Răzvan Cuc a avut un cuvânt de spus, acolo unde trebuia.

Investiții uriașe, ca și daoriile…

Conform acelorași surse și potrivit datelor de la Registrul Comerțului din România, în prezent, în companie lucrează doar 5 angajați!

În 2016, “Ziarul Financiar” scria despre  Mohamad Fadel,  faptul că reușise să  construiască un complex,  Mojo Design Apartments, format din două blocuri de cinci etaje, cu 56 de apartamente, în București.

Investiția se ridica la 4,4 milioane de euro. Fadel s-a grăbit să declare presei că  banii investiți nu sunt ai  familiei sale , ci chiarai lui!

Cum a reușit tânărul ce dovedise cu prima firmă, în care era asociat cu un român, că nu se pricepe la afaceri, să aibă bani pentru o asemenea investiție, numai el știe.

„La 18 ani mi-am creat propria firma de construcții și banii pe care i-am obținut de acolo i-am investit în proiectul Mojo Design Apartments”, declara  el presei.

Însă potrivit publicației “Ziarul Financiar”, firma respectivă de construcții, înființată în 2015, are datorii de sute de mii de lei!

La începutul acestui an, are loc o schimbare de acționariat la Friendly Waste România. Bratu Eugen își transferă acțiunile către Neamet Dana Fadel, născut în 2001 – fratele lui Mohamad Fadel, pentru suma totală de 400.000 de euro, pe care noul asociat ar trebui să o plătească în două tranșe – 250.000 în momentul tranzacției și alți 150.000, cu condiția ca până la 15 aprilie 2023, Friendly Waste România primește autorizație de construire a incineratorului de la Ministerul Mediului din România.

Cu toate acestea, compania nu a primit încă autorizația în cauză, a răspuns Ministerul Mediului din România, în urma unei adrese din partea publicației „Despre Adevăr” – mai scriu colegii noștri.

Tineri și puși pe fapte…rele!

Așadar, reiese că în spatele interesului investițional pentru amplasamentul fostei întreprinderi chimice de lângă orașul românesc Giurgiu se află doi băieți de 22 și 27 de ani, vizavi de care nu există informații că ar avea experiență în distrugerea de deșeuri biologice, medicale sau orice alte deșeuri.

Au fost trimise în acest sens întrebări scrise și către Frendly Waste România, dar nu s-a primit niciun răspuns până la publicarea materialului.

Asa cum  titra si publicația noastră, recent, soția lui Mohamad Fadel – Olivia Ardelean Fadel, a absolvit Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, după care a obținut și un master la Universitatea de Științe Politice și Administrație Publică din București.

Olivia Fadel a lucrat pentru scurt timp la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, după care a devenit consilier la cabinetul fostului ministru român al Transporturilor, Răzvan Cuc, susțin cele doua publicații  din Giurgiu.

Din nou, potrivit acestora, Cuc este în prezent deputat în Camera superioară a Parlamentului României, iar Olivia Fadel este consilier al deputatului social-democrat Steluța Gustica Cătăniciu, coordonator al Comisiei parlamentare pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții.

Reacția oficialităților bulgare  vine cu întârziere…

Ministerul Mediului și Apelor din Bulgaria a aflat pentru prima dată despre intenția Friendly Waste România de a construi un incinerator în martie 2022.

Atunci, Ministerul Mediului din România a trimis Bulgariei invitația de a participa la evaluarea impactului proiectului asupra mediului.

Autoritățile din Bulgaria au fost rugate să transmită în termen de o lună informații despre potențiale prejudicii aduse mediului, pe care le-ar putea provoca incineratorul.

Ministerul Mediului și Apelor de la Sofia nu a răspuns – se mai spune –  la două scrisori ulterioare din partea autorităților române (una din 5 mai și alta din16 mai 2022), lucru ce reiese din corespondența Ministerului Mediului din România ( 8 august 2023).

Prin această adresă, Bulgariei i se oferea  o ultimă șansă de a  face o evaluare de mediu a proiectului și de a oferi poziția sa, adică dacă susține sau nu construirea incineratorului.

În perioada martie-mai 2022, în guvernul lui Kiril Petkov, ministrul mediului și al apelor era Borislav Sandov, scria pe profilul său de facebook:

„O scrisoare din partea României despre acest proiect nu a ajuns cu siguranță în biroul meu pentru o rezoluție, pentru a se vorbi despre orice inacțiune din partea mea”.

Potrivit acestuia, Convenția privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier nu prevede un termen concret prin consimțământ tacit, care să fi fost ratat, și adaugă:

„Dacă a existat vreo întârziere în răspunsul din partea Ministerului Mediului și Apelor, aceasta nu creează condițiile pentru a fi ignorată opinia Bulgariei”.

După o ultima șansă, dată în luna august, a acestui an,  de partea română, Ministerul Mediului și Apelor din Bulgaria a reacționat  publicând pe site-ul acestuia intenția de investiție a societății  Friendly Waste România.

De asemenea, a fost trimisă o cerere pentru ca Bulgaria să fie inclusă în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, se arăta în comunicatul de presă al ministerului.

De acolo, instituția a solicitat și din partea română informații suplimentare legate de protecția calității aerului.

Poziția primarului Anghelescu similară cu a guvernatorului orașului Ruse

Guvernatorul regional al regiunii Ruse, Danail Kovacev cât  și primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, și-au reafirmat poziția comună împotriva construcției incineratorului.

Potrivit primarului Anghelescu, singura posibilitate de realizare a proiectului este în situația în care locul instalației va fi schimbat, astfel încât să nu pună în pericol sănătatea oamenilor de pe ambele maluri ale Dunării.

Care este amestecul lui Nicolae Barbu în acest caz?

Este de asemenea important de precizat că există informații conform cărora acest teren ar fi fost  deținut de  fostul primar Nicolae Barbu, teren achiziționat de acesta cu suma de aprox. 100 mii de euro, la momentul lichidării fostului Combinat Chimic și vândut  ulterior investitorilor de astăzi,  cu intervenția, posibilă, a lui Răzvan Cuc

Daca tot dorește să participe la alegerile de anul viitor pentru un nou mandat de primar al municipiului,  am dori din partea domnului Nicolae Barbu o clipă de sinceritate, ce i-ar putea aduce o doză de capital de imagine.

În concluzie așteptăm noi  informații din partea celor direct implicați în această afacere ce poate deveni, la propriu, nu numai nocivă pentru sănătatea giurgiuvenilor, ci și urât mirositoare!

(Jurnal)

Sursa: Știri pe surse

Articolul Date de ultimă oră despre investitorii ce doresc construirea unui INCINERATOR la Giurgiu! Personaje Surprize ce apar în acest caz… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Colegii de la Stiri pe surse, vin din nou cu dezvăluiri despre cei ce vor să ne otrăvească aerul orașului, contruind un incinerator la Giurgiu. Iată ce scriu ei, sub titlul ”Suspect de bogați pentru vârsta lor, sau cine se află în spatele Friendly Waste România”. Cine sunt EI, investitorii? Mai întâi câteva date despre […]

Articolul Date de ultimă oră despre investitorii ce doresc construirea unui INCINERATOR la Giurgiu! Personaje Surprize ce apar în acest caz… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/date-de-ultima-ora-despre-investitorii-ce-doresc-construirea-unui-incinerator-la-giurgiu-personaje-surprize-ce-apar-in-acest-caz/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 octombrie 2023 21:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.