DE CE REZISTĂ ESTUL? Cert, Novax Djokovic este un erou. Are alura și statura unui erou:…

DE CE REZISTĂ ESTUL?

Cert, Novax Djokovic este un erou. Are alura și statura unui erou: tânăr, înalt, frumos, campion, credincios, conservator, naționalist. Și mai e și putred de bogat, fiind totodată modest și smerit. Fiind gata, în pofida avantajelor date de statul său social excepțional de star internațional, să renunțe la privilegii și la aprecierea mass-mediei corect politice, pentru crezul său, pentru lupta sa. Căci da, Djokovic e un luptător adevărat; și nu doar pe terenurile cu zgură, ci pe frontul unui război global împotriva Normalității, a “Lumii aleea Vechi” din care și el face parte. Are toate calitățile pentru a i se face probabil, cândva, undeva, o statuie. Și sârbii i-o vor face, dacă nu i-au făcut-o deja! Căci sârbii știu să-și respecte eroii. Dar până atunci numele lui e scris pe toate zidurile din fosta “lume civilizată”, pentru că Djokovic tocmai a trecut de la nivelul de erou la unul mult mai important: la statutul de simbol al luptei pentru libertate și demnitate!
Bravo lui! Și îi mulțumim!

Dar nu despre Djokovic este vorba în aceste rânduri. Nu doar despre el! Ci despre lumea care a creat toți acei “Novaxi Djokovici”, despre societatea care a născut eroii fără nume, fără bani sau privilegii care luptă pentru libertate riscând mult. Riscând tot câteodată.
Căci se pune natural întrebarea de ce aceste persoane, cu atitudini câteodată fățișe, dar de cele mai multe ori tăcute și discrete, șirete în ocolirea măsurilor abuzive, sunt atât de multe în… estul Europei? De ce vestul “civilizat” a căzut pradă atât de repede și de ușor ofensivei de minciuni și măsuri dictatoriale? De ce rezistă încă ESTUL?

Evident, scurta mea analiză se va baza pe observațiile directe pe care le-am făcut zi de zi în România, observații care sunt convins că pot fi extinse la tot estul Europei. Deci…
De ce rezistă Estul? Ce obstacole insurmontabile au găsit aici propagandiștii terorii și ai vaccinării obligatorii de nu au reușit să-și îndeplinească până acum planul?

Păi primul și cel mai important obstacol este CREȘTINISMUL. Și în special ORTODOXIA.
Românul, în credința lui adeseori diluată, poate uneori prea superstițioasă sau superficială, are o credincioșie dincolo de dogmă sau de rigoarea ritului. Credincioșia aceasta trece chiar și de credință, fiind așa cum spune DEX-ul Devotament, Fidelitate, Cinste. Credincioșia balcanicului (vă propun să scăpăm de complexul de a ne numi balcanici – pandemia dovedind excelența acestui spațiu!), a românului și a sârbului în special, a esticului în general, este o stare în sine, un mod de a fi, dincolo de, depășind cu mult un mod de a gândi sau de trăi. De aceea, chiar dacă nu este un creștin practicant, chiar dacă nu merge nici măcar Duminica la slujbe, balcanicul știe și trăiește realitatea Învierii, ba chiar a Înfierii… cu alte cuvinte balcanicul are perspectiva și sentimentul eternității. Dar și a Prezenței Reale a lui Dumnezeu! De unde… lipsa aparentă de grijă, nerespectarea fățișă a regulilor de “distanțare socială” și de “siguranță sanitară”. Ignorarea sau eludarea măsurilor dictatoriale impuse sub pretextul pandemiei, sau refuzul formal sau “informal” de a se vaccina… toate sub presiunea amenințării iminenței morții.
Într-o populație în care se spune încă “Hristos a Înviat” și există încă amintirea versurilor Psalmului 117 “În necaz am chemat pe Domnul şi m-a auzit şi m-a scos întru desfătare. Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul…” sau ecoul cântării “Cu noi este Dumnezeu! / Ințelegeți, neamuri si va plecați / Căci cu noi este Dumnezeu! / Auziți pana la marginile pamântului/ Căci cu noi este Dumnezeu! Cei puternici, plecați-vă! / Căci cu noi este Dumnezeu!…” e imposibil să ai succes cu propaganda fricii de moarte sau a fricii de autoritate.
Acesta este și motivul pentru care autoritățile plandemice, sau, mai general spus, artizanii Noii Normalități, au considerat de la rău început că Biserica este principalul obstacol în înfăptuirea “Lumii Noi”. Și au avut dreptate! Și tocmai d-aia au încercat în orice chip fie să o stăpânească supunând-o, fie să

Dan MV Chitic – Telegram

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.