o marginalizeze, să îi alunge credincioșii de teama virusului. Nu au reușit… realitatea e că…

o marginalizeze, să îi alunge credincioșii de teama virusului. Nu au reușit… realitatea e că bisericile sunt din ce în ce mai pline. Și ăsta e un prim semn că planul lor este pe cale să eșueze în est.

Al doilea obstacol foarte important este amintirea dictaturii. Și a terorii. Dar și a propagandei într-un stat totalitar. Pur și simplu îți este imposibil dacă ai avut cel mai mic contact cu lumea ante ’89 să nu constați similarități izbitoare. Atunci când nu ai văzut cu ochii tăi, atunci când ai fost martorul în timpul “pandemiei” a unor enormități mai gogonate decât marșurile de 23 August… Când vezi pe străzi armata cu TAB-uri cu mitraliere de calibru 7,62 scoase să te protejeze de un virus… e clar de la bun început pentru mintea ta imunizată în fața propagandei totalitare că e “groasă”… că minciuna e “groasă”. Apoi stereotipurile verbale, ochii holbați, tonul grav, știrile dezastru – morți bolnavi, spitale blocate, dar și cele glorioase – mașinile cu pinguini pline cu vaccinuri sau cozile la “imunizare” – toate au “aerul” ăla fals și găunos al “Telejurnalului” de până în ’89 cu planurile cincinale depășite în 4 ani și jumătate, deși acum sunt mult mai colorate și peste tot se numesc “BREAKING NEWS”.
Miniciuna instituționalizată – vaccinul care deși nu imunizează totuși te “ferește de moarte” (sic!), sau falsul logic evident al mesajelor propagandei – “Vaccinează-te cu un ser (care nu te protejează pe tine de boală) pentru a-l proteja pe aproapele tău de boala pe care o poți face sau transmite și tu și el deșiamândoi v-ați vaccinat”, toate nu pot prinde nici măcar în fața unui “șoim al patriei” din anii dictaturii ante ’89.
Da, noi românii am dezvoltat anticorpi la dictatură care încă sunt activi, anticorpi care detectează rapid virușii Noii Dictaturi care încearcă să infecteze (fără succes până acum) toate celulele societății. Și asta spre deosebire de vecinii noștri de la apus care în ultimii 55 de ani au văzut dictatura doar cu gura plină de floricele în timp ce adormeau la filmele romanțate în care trebuia negreșit să apară “băiatu’ bun” și “fata bună”, eroii salvatori și civilizatori veniți din marele vest și care reinstaurau dimocrăsi pe ici, pe colo.

Nu în ultimul rând, al treilea obstacol redutabil în fața instaurării Noii Normalități și a propagandei acesteia este neîncrederea cronică a balcanicului, a românului în special, în autorități. Păi cum să aibă încredere vreodată cetățeanul român în politicianul, în guvernantul care acum brusc îi vrea binele, după ce același politician și guvernant timp de 32 de ani l-au trădat, l-au furat, l-au siluit, l-au umilit, l-au vândut la bucată ca pe sclavi, i-au dat bogățiile țării pe 30 de arginți și care i-au luat totul și nu i-au dat nimic… și acum, brusc le vor binele… CU FORȚA! Impunerea aceasta cu forța a “binelui” îi aduce prea tare aminte românului de multe alte “bine”-uri făcute cu forța: de “privatizările” și “liberalizările” făcute în mod constant prost și ticălos, împotriva voii și a intereselor lui, de aceeași politicieni “civilizatori”, descălecători din Marele Vest și care acum iar, ca un făcut… vor să îi facă iarăși numai “bine” firește! Și tot la îndemnul VESTULUI! Dar de data asta chiar e vorba de binele tuturor – ne asigură “aleșii” poporului. Îhmmm, sigur…
Degeaba au încercat să arunce în față armata și medicii! – categorii profesionale care se bucurau până nu demult de o oarecare încredere! Degeaba măsurile evident politice au fost numite măsuri de protecție sanitară sau de Prevenție epidemiologică. Degeaba!
Simpla prezență a medicilor și militarilor alături de politicieni i-au maculat iremediabil în ochii populației.
Degeaba au cumpărat întreaga presă cu subvenții și “ajutoare” de stat. Degeaba! Orice urmă de credibilitate a presei în ochii populației s-a risipit ca un fum de țigară. Căci în egală măsură de murdărită va ieși din această pandemie și “presa” care a devenit brusc și quasi unanim organ de propagandă.
Concluzia e simplă: “Binele” oferit de o mână care ți-a făcut constant răul… pur și simplu nu poate fi nici crezut și nici primit!
Și p

Dan MV Chitic – Telegram

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.