De vineri, 11 august, GIURGIU SERVICII PUBLICE va continua pulverizarea aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare!

De vineri, 11 august, GIURGIU SERVICII PUBLICE va continua pulverizarea aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare!

Începând cu data de 11.08.2023, în intervalul orar 06.00-10.00, Giurgiu Servicii Publice va efectua activităţi de pulverizare aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare: ţânţari, căpuşe, muşte etc.

Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan), după următorul program:

  • 08.2023, între orele 06.00-10.00, se vor efectua cinci zboruri de pulverizare substanţă biocidă SOLFAC TRIO EC 140 NF – substanță activă CYPERMETHRIN 50g/l, PRALLETHRIN – 10 g/l și PIPERONIL BUTOXID – 80 g/l, concentrație 0,8%;

  • 08.2023, între orele 06.00-10.00, se vor efectua patru zboruri de pulverizare substanțe biocide, trei zboruri pulverizare substanţă biocidă AMPLAT substanţă activă CYPERMETHRIN 93%, TETRAMETRIN 92% şi PIPERONIL BUTOXIDE 90, concentrație 1,5% şi un zbor de pulverizare substanţă biocidă VECTOBAC WG (larvicid biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate), substanţă activă BACILLUS THURINGIENSIS ISRAELENSIS 37.4%, concentrație 0,125 kg/ha.

Pentru activitățile de dezinsecție aeriană se vor folosi următoarele biocide:

  • VECTOBAC WG este un larvicid (biocid) biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate. Vectobac WGpoate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar și pe suprafețe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora și nu le afectează în niciun fel, după cum reiese și fișa de securitate și avizul FR-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Se utilizează pe orice suprafață de apă unde țânțarii se înmulțesc, sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de țânțari, având o acțiune de la 2 până la 7 zile de la aplicare. Concentrația recomandată de producător este cuprinsă între 0,125 – 1,00 kg/ha, în funcție de densitatea populației de țânțari.

  • AMPLAT este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva populațiilor de insecte dăunatoare ce afectează sănătatea publică și este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – 645BIO/18/12.24. Amplatul este eficient pe o perioadă îndelungată de timp, manifestându-se până în a 28-a zi după aplicare. Indicațiile de la producător privind concentrația de Amplat sunt următoarele: 0,20% – 2%. Având în vedere densitatea mare a populației de țânțari,  căpușe, muște, etc, concentrația utilizată este de 1,5%.

  • SOLFAC TRIO EC 140 NF este un insecticid cu acțiune împotriva țânțarilor, muștelor, gandacilor, etc și de asemenea este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Biocidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și un timp de acțiune îndelungat, până la 8-10 săptămâni. Concentrația recomandată de producător este de 0,40% – 0,80% în funcție de gradul de infestare (normal sau grav). Dată fiind situația curentă, utilizăm o concentrație de 0,8%.

Substanțele se aplică cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Aceste operațiuni de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice  permit acest lucru, altfel acțiunile vor fi reprogramate.

DIRECTOR GENERAL : RĂCARU ADRIAN-OVIDIU

Articolul De vineri, 11 august, GIURGIU SERVICII PUBLICE va continua pulverizarea aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Începând cu data de 11.08.2023, în intervalul orar 06.00-10.00, Giurgiu Servicii Publice va efectua activităţi de pulverizare aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare: ţânţari, căpuşe, muşte etc. Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan), după următorul program: 08.2023, între orele 06.00-10.00, se […]

Articolul De vineri, 11 august, GIURGIU SERVICII PUBLICE va continua pulverizarea aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/de-vineri-11-august-giurgiu-servicii-publice-va-continua-pulverizarea-aeriana-etapa-a-iii-a-pentru-combaterea-insectelor-daunatoare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 august 2023 16:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.