Decizia dură luată de fiica adoptivă a Stelei Popescu, după ce a moştenit o avere de un milion de euro. Ce spune despre mormântul lăsat de izbelişte EXCLUSIV

La patru ani de la trecerea în neființă a Stelei Popescu, fiica sa adoptivă, Doina Maximilian, ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru impact.ro. Doina a luat atitudine, după ce a fost arătată cu degetul că nu se îngrijește de mormântul actriței, deși i-a moștenit averea de aproape un milion de euro.

„În public îi spuneam doamna Stela”

Doina Maximilian (66 de ani), fiica adoptivă a Stelei Popescu, este profesoară la Academia de Regie şi Film din București. A fost căsătorită cu actorul Radu Gheorghe, cu care are o fiică, Stanca, în vârstă de 32 de ani. La rândul ei, fiica Doinei este mămica unui băieţel, în vârstă de aproape cinci ani, strănepotul după care Stela Popescu era topită. Doina ne-a povestit despre problemele cu care s-a confruntat după decesul celebrei sale mame, într-un interviu pentru impact.ro

Reporter impact.ro: S-au scris tot felul de lucruri la adresa dumneavoastră, după moartea îndrăgitei noastre actrițe, Stela Popescu. Vi s-au adus și unele acuze, dar nu v-ați grăbit să răspundeți. De ce?

Doina Maximilian: Fiindcă am observat că oamenii se ghidează în general după opinia majorității și-și fac tot felul de păreri, fără a aprofunda. Spre exemplu, în preajma datei la care s-au împlinit patru ani de la moartea Stelei Popescu, a apărut un material cum că mormântul ei de la Cernica nu e îngrijit. Nu era nici primul și mă tem că nici ultimul! În aceste condiții, cum să le să spun oamenilor că nu e deloc așa? Că am personal un grafic în baza căruia trec eu sau alte persoane cu care am discutat special lucrul acesta pe la mormântul ei și avem grijă de el? E foarte greu…Și atunci am decis doar să fac și să nu mai comentez!

Mormântul Stelei Popescu.

Este adevărat că nu i-ați spus niciodată mamă Stelei Popescu?

Când eram doar noi două, îi spuneam întotdeauna Stela. În rest, în public, atunci când o însoțeam în diverse evenimente, îi spuneam doamna Stela. În fața altora mi s-a părut mereu că asta e forma maximă de respect pe care i-o pot acorda. Și pe care i-o datorez până la sfârșitul vieții! Fiindcă a fost un mare privilegiu, fără egal, de a fi stat atâția ani în preajma ei și, ca atare, consider că și azi trebuie să o tratez cu modestia aferentă. Iar Stela Popescu a înțeles, ca nimeni altcineva, dorința mea și a tatălui meu, Puiu Maximilian, de a ne alinia în spatele ei. Era forma noastră de respect și ea a înțeles și ne-a respectat această dorință de a sta în spatele ei. Lângă ea, dar totuși în spatele ei, dacă mă fac bine înțeleasă!

Ce se întâmplă cu proiectul transformării casei sale într-un muzeu memorial?

Nu cred că Bucureștiul va avea vreodată o casă memorială Stela Popescu. Din motive practice! Casa ei, cea din zona Grădinii Icoanei, de pe strada Alexandru Donici, are o situație mai specială. În sensul că vila în care a locuit Stela Popescu până la sfârșitul zilelor e ultima dintr-o serie de case care au o cale de acces comună. Ca atare, acesta e un prim și mare impediment, să oferi acces liber celor care ar dori să vină să o viziteze, în eventualitatea în care s-ar realiza ceva din acest proiect. Casa Stelei Popescu nu e la stradă, iar locul nu este ofertant, din păcate! Am vorbit pe această chestiune și cu Alexandru Arșinel și nu am găsit nicio soluție. Am încercat să salvez ceva vorbind și cu fostul viceprimar general, Aurelian Bădulescu, dar tot fără niciun rezultat concret. Am ajuns să nu mai cred într-un asemenea proiect!

Fiica adoptivă și nepoata Stelei Popescu.

Ce se va întâmpla cu moștenirea lăsată de Stela Popescu

Și, atunci, ce se va întâmpla cu moștenirea ei?

Am un inventar aproape complet al lucrurilor rămase. Încerc să las o parte dintre ele Teatrelor de ”Comedie” și ”Constantin Tănase”, cu care Stela Popescu a colaborat de-a lungul carierei sale. Am mobilier, rochii, acte, pe care doresc să le donez. Inclusiv Uniter-ului mă gândesc să ofer câte ceva, dacă vor fi interesați de istoria și de relația Stelei Popoescu cu teatrul românesc. Mi-a atras atenția și gestul recent al Corinei Chiriac, care a anunțat că a făcut o donație personală Muzeului Național de Istorie a României! Mă gândesc să o sun, să aflu detaliile, cred că o să-i urmez exemplul! A, și să nu uit, cei de la Orhei sau din apropiere, zona natală a Stelei Popescu și a familiei sale, mi-au cerut niște lucruri personale. Cred că basarabenii au și ei dorința de a înființa acolo o casă muzeală dedicată ei. Am vorbit cu primarul locului, dar chestiunea asta cu pandemia, dar și nu știu ce alegeri din zonă, ne-au întârziat mult planurile.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.