Deputat PNL, Gabriela HORGA: ”Administrația liberală a județului Giurgiu acordă prioritate proiectelor de infrastructură.”

Deputat PNL, Gabriela HORGA: ”Administrația liberală a județului Giurgiu acordă prioritate proiectelor de infrastructură.”

”Prin programul ”Anghel Saligny”, 92 de obiective de investiții vor fi finanțate în toate localitățile din județul Giurgiu. În alte localități din județ, se desfășoară programe cu finanțare europeană.

Există și proiecte majore care vor fi implementate la nivelul Consiliului Județean. Recent, proiectul care vizează noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a fost selectat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe de altă parte, spitalul din Giurgiu se află pe lista celor 26 de unități spitalicești din țară care vor fi reabilitate și modernizate prin Compania Naționala de Investiții.

Și domeniul educației beneficiază de atenția cuvenită. Constituirea unui consorțiu pentru învățământul dual a fost convenită printr-un parteneriat între autoritățile locale din județele Giurgiu, Călărași și Teleorman.

Consorțiul pentru învățământul dual include licee și companii din județele implicate, dar și Universitatea Politehnică din București.

Este un prim pas pentru construirea campusului pentru învățământul dual în municipiul Giurgiu, proiectul fiind în valoare de 23 de milioane de euro. Autoritățile din cele trei județe își propun să obțină finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Administrația liberală a județului Giurgiu investește în viitor, căutând soluții concrete pentru tinerii din județ, astfel încât aceștia să aibă opțiuni profesionale și să fie determinați să rămână acasă.

PNRR prevede că în România urmează să fie finanțate cele puțin zece consorții regionale pentru învățământ dual, suma alocată fiind de 338 de milioane de euro. Suma alocată unui consorțiu va permite înființarea unui campus profesional integrat. Vor fi asigurate atât dotări pentru pregătirea profesională, cât și pentru cazare, masă sau activități sportive.”

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)

”Prin programul ”Anghel Saligny”, 92 de obiective de investiții vor fi finanțate în toate localitățile din județul Giurgiu. În alte localități din județ, se desfășoară programe cu finanțare europeană. Există și proiecte majore care vor fi implementate la nivelul Consiliului Județean. Recent, proiectul care vizează noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/deputat-pnl-gabriela-horga-administratia-liberala-a-judetului-giurgiu-acorda-prioritate-proiectelor-de-infrastructura/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deputat-pnl-gabriela-horga-administratia-liberala-a-judetului-giurgiu-acorda-prioritate-proiectelor-de-infrastructura
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 februarie 2023 21:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.