Deputatul ALEXANDRU ANDREI: ”Rezultatele de la Evaluare – dovada clară că implicarea administrației liberale în învățământul giurgiuvean dă roade!”

După ani de zile în care Giurgiu apărea, constant, pe ultimele locuri la examenele naționale, în 2024, județul Giurgiu ocupă locul 14 la nivel național în ceea ce privește rezultatele Evaluării Naționale.

Este dovada clară că eforturile depuse de administrația liberală și angajamentul acesteia fața de susținerea învățământului giurgiuvean dau roade, iar conducerea Inspectoratului Școlar – în special inspectorul șef Ion Ghimpețeanu – au jucat un rol decisiv în creșterea constantă a calității învățământului giurgiuvean în ultimii ani.

Astăzi, statisticile arată că peste trei sferturi din absolvenții claselor a VIII-a din județul Giurgiu au reușit să promoveze examenul de Evaluare Națională.

Conform datelor oficiale, înainte de contestații, județul Giurgiu înregistra un procent de promovabilitate de 75,2%, un procent care, din fericire, crește de la an la an.

În acest an, la examen s-au înscris 1860 de elevi, iar 94% dintre ei au susținut ambele probe; trei elevi au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura Română, cinci – la Matematică și unul a reușit să treacă Evaluarea cu media 10.

Este de așteptat ca procentul de promovabilitate să mai crească după contestațiile ce ce depun miercuri și joi și ale căror rezultate vor fi afișate săptămâna viitoare, mai exact pe 9 iulie.

Tuturor elevilor, părinților, profesorilor și, nu în ultimul rând, conducerii Inspectoratului Școlar, sincere felicitări!

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.