Desființarea Secţiei Speciale. Dacian Cioloș: Există mai multe argumente pentru desfiinţare decât pentru menţinerea ei

Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, a apreciat că există mai multe argumente pentru desfiinţarea Secţiei Speciale decât pentru menţinerea ei, scrie Agerpres.

Precizările lui Dacian Cioloș au fost făcute în contextul în care plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei Speciale.

“Eu ţin minte că CSM a dat aviz negativ şi când a fost propusă legea de înfiinţare a Secţiei. CSM trebuie să hotărască când a avut dreptate. Noi am spus şi am şi explicat – şi Stelian Ion a explicat de ce SIIJ trebuie desfiinţat. Da, trebuie să avem încredere în sistemul de justiţie, aşa cum e el. Lupta împotriva corupţiei – avem instituţii care se ocupă de asta – nu avem nevoie de instrumente de intimidare a magistraţilor”, a precizat Dacian Cioloş, la Prima TV.

CSM are nevoie de atribuții mai clare

Întrebat de ce USR PLUS nu respectă avizul negativ al CSM, Dacian Cioloş a arătat că CSM trebuie să aibă atribuţii mai clare.

“Rolul CSM trebuie întărit dându-i atribuţii mai clare pe anumite lucruri. Aici, în acest caz (al SIIJ – n.r.), da, ne asumăm. Nu înseamnă că atunci când întăreşti rolul unei instituţii nu îţi asumi nişte decizii. Luăm fiecare caz în parte. Pentru desfiinţarea Secţiei Speciale sunt argumente care ne fac să ne asumăm această decizie. (…) Aici, pe desfiinţarea Secţiei Speciale, sunt mai multe argumente pentru desfiinţarea decât pentru menţinerea ei. România are o monitorizare specială la nivel european, care ne împiedică şi să negociem intrarea în Spaţiul Schengen. Deci sunt mai multe lucruri care sunt în joc aici. O Secţie Specială, care iată – o persoană care acum e în fruntea Parchetului European a fost hărţuită de această Secţie Specială; o Secţie Specială care, spunea şi ministrul Stelian Ion, din mii de dosare are câteva trimiteri în judecată”, a mai spus Cioloş.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.