Despre dreptul la muncă vor citi copiii noștri în viitoarea Constituție pentru tineri, ce va fi lansată chiar de ziua lor, pe 1 Iunie

Despre dreptul la muncă vor citi copiii noștri în viitoarea Constituție pentru tineri, ce va fi lansată chiar de ziua lor, pe 1 Iunie

SENATOR PSD DE GIURGIU – ROBERT CAZANCIUC

Despre dreptul la muncă vor citi copiii noștri în viitoarea Constituție pentru tineri, ce va fi lansată chiar de ziua lor, pe 1 Iunie.

Astfel, urmașii noștri vor afla că „dreptul la muncă nu poate fi îngrădit”. „Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupației, precum și a locului de muncă este liberă.

Salariații au dreptul la măsuri de protecție socială. Acestea privesc securitatea și sănătatea salariaților, regimul de muncă al femeilor și al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe țară, repaosul săptămânal, concediu de odihnă plătit, prestarea muncii în condiții deosebite sau speciale, formarea profesională, precum și alte situații specifice, stabilite prin lege”.

Așa prevede articolul 41 din Constituția pentru copii.

Pentru că astăzi, de #1Mai, în ajunul Zilei Naționale a Tineretului, vorbim în mod special despre „omul muncitor care de pâine nu duce dor”, prețuindu-și „meseria ca pe o brățară de aur”.

Astăzi, la 140 de ani de la consfințirea unor drepturi și norme de protecție socială, precum cele 8 ore ale unei zile de lucru, impuse printr-o amplă mișcare de protest desfășurată de Federația Sindicatelor din SUA și Canada, ce aveau să fie preluate și implementate în toată lumea.

SENATOR PSD DE GIURGIU – ROBERT CAZANCIUC Despre dreptul la muncă vor citi copiii noștri…


Autorul articolului Mihaita Grigore
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/2024/05/01/despre-dreptul-la-munca-vor-citi-copiii-nostri-in-viitoarea-constitutie-pentru-tineri-ce-va-fi-lansata-chiar-de-ziua-lor-pe-1-iunie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/feed/
Titlu original SĂPTĂMÂNA GIURGIUVEANĂ
Data originala articol 9 mai 2024 12:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.