Discuţii încinse pe grupul de Facebook „Împreună pentru educaţie“. Profesor către părinte: „Ai mintea bolnavă“

Administratorul grupului de Facebook „Profesori şi părinţi. Împreună pentru educaţie”, un grup care a strâns aproape 50.000 de membri, a fost cel care a lansat în spaţiul virtual postarea unei mame care se plângea că este dezamăgită după ce i-a auzit pe profesorii fiicei sale cum se comportă în timpul orelor. 

„Sunt dezamăgită. Foarte dezamăgită. Vă zic imediat de ce. Fiica mea e în a clasa a cincea. Recent s-au întors în şcoală şi clasele de gimnaziu. Deci şi clasa ei. Ea nu, a rămas în continuare în online, din cauza unor probleme medicale…
Luni au început orele în format fizic. Fiica mea, tot online, acasă. Tot ce aude (auzim) de luni sunt urlete. Nişte urlete continue. Ba strigă profesorii, ba strigă copiii. E un murmur continuu din care răzbat în permanenţă urlete. Strigăte animalice. Nu se văd multe, camera web e înspre tablă. Dar se aud”, a povestit femeia.
Apoi a dat şi câteva exemple:
„- A.! Nu mai vorbi, că te scot afară!
– C! De ce nu ai tema, tu fată, ia zi? Nota 4!
– Măi copile, de ce nu ştii lecţia (pe un ton strigat)? Ai un 3 uite acum cât tine de mare!
– Nu mergi la nicio toaletă, n-ai decât să faci pe tine (în online îi lăsa).
– Toţi aveţi un 4 chiar acum pentru că M. nu a ştiut să răspundă!
– Scoateţi o foaie de hârtie! Dacă nu aveţi foaie, vă dau 2!
– Iesi afarăăăă din ora mea, prostovanule, de aia e şcoală, să vorbeşti neîntrebat?
– Nu mai puneţi întrebări idioate!
– Marş la locul tău!
– De-ţi trag una, acolo rămâi!
– Vă arăt eu vouă acum, prinţeselor şi prinţişorilor!
– Dacă mai scoţi o vorbă, nu te trec clasa!
– Bă, io când ţi-am zis ceva, tu nu ai voie nici să respiri, ai priceput, bă băiete?”.
Părintele şi-a încheiat dur postarea: „…Ce-aveţi, oameni buni, cu copiii, de vă purtaţi aşa cu ei?
Zic ăştia pe la TV că ar trebui consiliaţi copiii, că i-a afectat rău pandemia şi online-ul. Ba eu cred că ar trebui consiliate cadrele didactice. La modul cel mai serios. Copiii sunt bine. Profesorii…nu prea cred că-s bine”.
Reacţia profesorilor
Sute de dascăli au comentat imediat postarea administratorului. „Nu cred o iotă din ce spuneţi… Profesorii lucrează cu materialul părinţilor. Înainte de a pune la zid ieşirile lor nervoase, să facă şi părinţii exerciţiul acesta, de a fi părinte pentru 20 sau 30 de copii măcar o oră, în care să îi şi înveţe ceva. Adică nu doar să îi lase să se joace… Au venit la şcoală foarte obraznici şi needucaţi. Şi în plus noi în online am vorbit cu pereţii. Camere închise, te rogi de ei să scoată un cuvânt, majoritatea nu au scris nimic pe caiete. Au uitat şi ce ştiau înainte…”, sunt doar câteva dintre comentariile profesorilor.
Profesor de matematică: „Nu cumva copiii sunt sălbatici şi trebuie consiliaţi?”
Cel mai dur comentariu a venit din partea unei profesoare de matematică din Râmnicu Vâlcea. „Păi profesorii le spun copiilor să tacă degeaba? Nu cumva este exact invers? Nu cumva copiii sunt sălbatici şi trebuie consiliaţi? Profesorii niciodată nu le spun elevilor să tacă aşa degeaba şi nici la prima abatere. Este o activitate la clasă, iar elevii dacă ar vorbi pentru acea activitate, sigur nu le-ar zice profesorii să tacă. Iar începeţi cu hate (ură – nn.) la adresa profesorilor? Iar apar tot felul de părinţi frustraţi cu postări mizerabile? Un părinte care face asemenea postare la adresa profesorilor, este el însuşi un sălbatic needucat. Ce să te mai aştepţi de la copiii lui?”, a scris profesoara.
„Aveţi creierul format, plin de invidie”
Spiritele s-au încins şi mai mult în momentul în care o altă mamă s-a plâns că fiul ei a fost şi el umilit în timpul unei ore. 
„Şi cum să îi spui unui „profesor” care consideră oportun să pedepsească un copil de 9 ani pentru că a căzut, impiedicându-se de o bară, la ora de sport? Copilul cade, iar „tovarăşa” îl şi pedepseşte pentru asta, obligându-l să facă 20 de genoflexiuni în centrul unui cerc format din colegii lui de clasă, intimidându-l în faţa întregii clase. Orice s-ar spune, aroganţa şi autoritatea excesivă a unor cadre didactice se transformă într-un bullying constant al elevilor. Dacă vi se pare normală umilirea unui copil, doar pentru a vă demonstra superioritatea, atunci ” No comment!” Haideţi să învăţăm a alege grâul de neghină. Mai presus de toate gradaţiile de merit este, totuşi, OMENIA şi empatia faţă de copii”, a fost apelul unei alte membre a grupului.
„Uite că eu nu cred. Bârfiţi pentru că aşa aveţi creierul format, plin de hate şi invidie… interpretarea acestei sarcini de a face genoflexiuni, este după mintea ta bolnavă şi invidioasă. Unde voiai să-l pună să facă genoflexiuni? La colţ? Sau voiai să nu-l pună să facă deloc. Păi este bine că este un copil împiedicat? Este foarte bine că i-a dat acea sarcină, pentru că are ca efect să-l facă mai vigilent. De ce invidie? Pentru că se deduce logic, din felul absurd în care faci interpretările… Ai un limbaj limitat de propria-ţi micime, frustrare şi invidie”, a comentat acelaşi profesor de matematică.
Vă recomandăm să citiţi şi:

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.