Donald Trump și-a arătat susținerea pentru un lider european. „Este respectat de toți”

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, nu și-a uitat foștii colaboratori, chiar dacă a părăsit Casă Albă în urmă cu un an de zile. Acesta și-a anunțat sprijinul pentru unul dintre liderii europeni, la alegerile legistalative din primăvară. „Este un mare lider, respectat de toți”, a afirmat Trump.

„Își iubește țara din toată inima”

Donald Trump a avut relații apropiate atât cu Rusiua, cât și cu Ungaria în perioada în care a fost președinte al SUA. El nu i-a uitat pe cei care l-au susținut înaintea alegerilor din noiembrie 2020, pierdute în fața lui Joe Biden, dar și la scrutinul în care s-a confruntat cu Hillary Clinton. De aceea, Donald Trump îi întoarce acum serviciul lui Viktor Orban.

Pentru premierul Ungariei urmează alegerile din aprilie 2022, care se anunță extrem de strânse, deoarece se va lupta cu un front unit al opoziției. Donald Trump l-a asigurat de sprijinul său deplin și  a făcut apel și la alți lideri să-l susțină pe șeful guvernului maghiar.

Donald Trump, sprijin pentru Viktor Orban la alegeri.

Viktor Orban își iubește țara din toată inima și caută securitatea poporului său a făcut o muncă remarcabilă pentru a proteja Ungaria, a stopa imigrația ilegală, a crea locuri de muncă. Este un mare lider, respectat de toți”, a transmis Donald Trump, într-o declarație.

Acest sprijin a provocat o serie de critici din partea taberei democrate, care susține că Trump spune cu voce tare ceea ce Partidul Republican a acceptat de mult timp. „El preferă autocrația democrației liberale”, a spus Ben Rhodes, un fost consilier al lui Barack Obama, pe Twitter.

Viktor Orban acuză Washingtonul şi UE de amestec în politica Ungariei

Când era la Casa Albă, Donald Trump l-a primit la Washington pe Viktor Orban, atrăgând criticile multor lideri europeni și ale Uniunii Europene, care îl acuză pe premierul ungar pentru politica sa cu privire la migranți și persoanele LGBT și de încalcăcarea statului de drept şi a valorilor europene.

Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că încearcă să se amestece în politica internă a Ungariei pentru ca adversarul său, Peter Marki-Zay, să câştige alegerile. Șase partide din Ungaria s-au unit împotriva formațiunii Fidesz a actualului premier, desemnând un singur candidat.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.