Elon Musk nu mai este cel mai bogat om al lumii. Cine i-a luat locul

Elon Musk, Directorul General Space X, dar și CEO-ul Tesla Motors a fost detronat din fruntea celor mai bogați oameni din lume. Acesta a deținut titlul timp de aproximativ șase săptămâni, însă a pierdut prima poziție din clasament la o diferență de aproape 4,5 miliarde de dolari. Motivul pentru care afaceristul nu mai este cel mai bogat om al lumii se datorează scăderii acțiunilor Tesla cu 2,4%. Cine este cel care i-a luat locul lui Musk.

Elon Musk, detronat de pe poziția de cel mai bogat om al lumii

Averea lui Elon Musk, cel care a fost considerat până de curând cel mai bogat om al lumii, a scăzut. CEO-ul Tesla și fondatorul programului SpaceX a deținut timp de șase săptămâni locul întâi în clasamentul celor mai avute personalități ale Globului, însă a pierdut titlul după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, după cum informează Digi24. Această scădere a însemnat o pierdere de aproximativ 4,5 miliarde de dolari. De asemenea, averea omului de afaceri a fost serios afectată de fluctuațiile de la bursă, unde Musk a pierdut 372 de milioane de dolari.

Luna ianuarie aducea vești bune pentru Elon Musk, care ajungea pe prima poziție în clasamentul bogaților lumii. Acțiunile firmei auto pe care o deține se aflau în plină ascensiune pe atunci. Compania Tesla a înregistrat o creștere a acțiunilor cu 743% în anul 2020. Totodată, cele 170 de milioane de titluri pe care CEO-ul le deține au o valoare de 106 milioane de dolari mai mare decât era considerat la începutul anului trecut. Cu toate acestea, recesiunea l-a detronat pe Elon Musk, care a fost înlocuit de Jeff Bezos.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a devenit cel mai bogat om al lumii
Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a devenit cel mai bogat om al lumii

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a urcat pe prima poziție în topul oamenilor bogați

Fondatorul Amazon a redevenit cel mai bogat om al lumii, după ce rivalul său a fost detronat de fluctuațiile bursiere și scăderea acțiunilor Tesla, conform CNN. Această poziție fruntașă a fost deținută de către Jeff Bezos în ultimii trei ani de zile. Omul de afaceri are o avere estimată la 191 de miliarde de dolari, în timp ce Elon Musk deține aproximativ 190 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

În ciuda pandemiei, Jeff Bezos a avut un an prolific din punct de vedere financiar. Valoarea acțiunilor sale în cadrul companiei Amazon a crescut cu 75 de miliarde de dolari în anul precedent. Astfel, acestea sunt estimate la 173,3 miliarde de dolari, pe fondul creșterilor vânzărilor din perioada pandemiei de Covid-19. Totuși, Jeff Bezos a anunțat că urmează să renunțe la funcția de CEO din cadrul Amazon. Pe de altă parte, poziția a treia din clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii este deținută de Bill Gates, care se bucură de o avere de 137 de miliarde de dolari.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.