Tânărul care şi-a sugrumat prietenul fără să-şi explice gestul ajunge la închisoare. Ucigaşul, contrazis chiar de mama sa

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat marţi, 16 februarie 2021, sentinţa finală într-un dosar de omor în care a fost trimis în judecată Stelian Ştefan Marcu, un tânăr de 22 de ani din Chişoda, judeţul Timiş. Marcu a fost trimis în judecată cu acuzaţia că, în iulie 2020, după mai multe ore în care a băut cu un prieten de 35 de ani, l-a prins pe acesta cu mâinile de gât şi l-a strâns până când a murit.

Potrivit rechizitoriului, Marcu şi victima locuiau într-o casă cu chirie din Chişoda, lucrând „la negru” în construcţii. În aceeaşi casă locuiau şi mama ucigaşului, dar şi fratele acestuia. Tânărul de 22 de ani şi prietenul său, cu 13 ani mai mare, obişnuiau frecvent să bea împreună. Aşa s-a întâmplat şi în duminica crimei.

Cei doi au băut mai multe ore, iar la un moment dat tânărul a mers în camera fratelui său şi i-a spus că şi-a omorât prietenul. Concluzia medicilor legişti: victima a murit axisfiată, prin sugrumare.

Cum şi-a justificat criminalul fapta

Audiat în faza anchetei, dar şi la proces, tânărul de 21 de ani a spus că ar fi comis crima pentru că şi-a amintit că, în urmă cu o săptămână, prietenul lui a înjurat-o pe mama sa. Tânărul a declarat că s-a enervat şi a vrut să îl bată pe prietenul său cu acea ocazie, dar mama sa a intervenit şi cei doi s-au împăcat, continuând să bea.

Tânărul le-a spus anchetatorilor că, în ziua crimei, după mai multe ore de consum de alcool, şi-a adus aminte că prietenul său i-a înjurat mama şi „a sărit pe victimă, şi a prins-o cu mâinile de gât”. Ucigaşul a declarat că prietenul său nu a fost în stare să riposteze, deoarece era foarte beat, mai beat decât el.

În declaraţia de inculpat, criminalul a mai afirmat că după ce şi-a omorât prietenul a lovit cu pumnul în perete dar nu ştie de ce a lovit cu pumnul în perete, însă este cert că nu se poate controla la băutură, pierzându-şi controlul în momentele în care bea.

Versiunea criminalului, contrazisă de mamă

Audiată ca martor în dosar, mama criminalului l-a contrazis pe fiul său, susţinând că victima nu a înjurat-o niciodată. Mai mult decât atât, femeia a declarat că nu a observat în trecut ca între inculpat şi victimă să fi existat vreun conflict, nu i-a văzut pe aceştia să se certe, cei doi înţelegându-se foarte bine.

Femeia a mai declarat că nu a avut niciodată conflicte cu victima şi nu a existat niciun conflict în care ea să fi fost înjurată, iar fiul ei să fi intervenit în favoarea ei. În plus, femeia a declarat că după ce fiul său a fost arestat şi l-a vizitat la penitenciar a mers la el în vizită şi l-a întrebat ce s-a întâmplat, iar aceta „nu i-a răspuns nimic, dădea din umeri şi o privea ca şi când ar fi spus  «nu ştiu»”.

În urma procesului, judecat în primă instanţă la Tribunalul Timiş, tânărul acuzat de omor a primit nouă ani de închisoare. În apel, Curtea de Apel Timişoara a majorat pedeapsa la 13 ani de închisoare. Sentinţa este definitivă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fată de 14 ani, cumpărată de un bogătaş de 50 de ani. Mama ei, de acord cu relaţia amoroasă. Minora a fost folosită de pedofil ca o amantă cu experienţă

Adolescentă sechestrată în salonul de masaj în care se prostitua. A scăpat folosind telefonul unui client beat

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.