Europarlamentarul Dan MOTREANU: ”Proiectul pentru înființarea unui consorțiu dual (campus profesional integrat, liceal și universitar) în județul Giurgiu, este eligibil pentru finanțare europeană…!””

Europarlamentarul Dan MOTREANU: ”Proiectul pentru înființarea unui consorțiu dual (campus profesional integrat, liceal și universitar) în județul Giurgiu, este eligibil pentru finanțare europeană…!””

Proiectul pentru înființarea unui consorțiu dual în județul Giurgiu este eligibil pentru finanțare europeană, potrivit listei proiectelor admise de Ministerul Educației. Din această listă cu rezultatele etapei de evaluare vor fi selectate proiectele care vor beneficia de finanțare din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe lângă județul Giurgiu, consorțiul mai include județele Călărași și Telorman – precizează europarlamentarul Dan MOTREANU, pe o postare on line, contrazicând astfel pronosticurile negative, ale adversarilor politici,  privind eficacitatea unui astfel de proiect.

Este un proiect pentru care m-am luptat, alături de echipa liberală din județul Giurgiu. Ne-am confruntat cu opoziția PSD Giurgiu, organizație care și-a făcut un obiectiv din sabotarea proiectelor care pot duce la dezvoltarea județului.

Chiar dacă reprezentanții PSD au vrut să inoculeze ideea că proiectul nu este o prioritate pentru Giurgiu, avantajele unui astfel de campus pentru regiune ne-au motivat să continuăm lupta.

Fiecare consorțiu va beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Vor fi construite spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere.

Județele Giurgiu, Călărași și Teleorman sunt dezindustrializate și acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să învețe o meserie solicitată pe piața muncii. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați.

Ținând cont de cerințele de pe piața muncii, se urmărește diversificarea calificărilor și creșterea numărului absolvenților învățământului dual. Elevii înscriși în învățământul dual de nivel liceal vor putea să urmeze programele de învățământ universitar – menționează europarlamentarul Dan Motreanu în aceeași postare on line.

(Jurnal)

Proiectul pentru înființarea unui consorțiu dual în județul Giurgiu este eligibil pentru finanțare europeană, potrivit listei proiectelor admise de Ministerul Educației. Din această listă cu rezultatele etapei de evaluare vor fi selectate proiectele care vor beneficia de finanțare din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe lângă județul Giurgiu, consorțiul mai […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/europarlamentarul-dan-motreanu-proiectul-pentru-infiintarea-unui-consortiu-dual-campus-profesional-integrat-liceal-si-universitar-in-judetul-giurgiu-este-eligibil-pentru-finantare-europe/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=europarlamentarul-dan-motreanu-proiectul-pentru-infiintarea-unui-consortiu-dual-campus-profesional-integrat-liceal-si-universitar-in-judetul-giurgiu-este-eligibil-pentru-finantare-europe
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 mai 2023 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.