Sâmbătă, 6 mai, are loc încoronarea Regelui Charles al Marii Britanii! Cine a creat uleiul secret folosit la încoronare! Festivitatea va dura 3 zile! Casa regală nu are destui clopotari…

Sâmbătă, 6 mai, are loc încoronarea Regelui Charles al Marii Britanii! Cine a creat uleiul secret folosit la încoronare! Festivitatea va dura 3 zile! Casa regală nu are destui clopotari…

 Sâmbătă,  6 mai 2023, la Westminter Abbey va avea loc ceremonia de încoronare a prințului Charles, ca  rege al Marii Britanii.

Regele va fi încoronat alături de regina consoartă la abaţia Westminster din Londra în cadrul unei slujbe care va fi oficiată de arhiepiscopul de Canterbury.

Regele şi-a exprimat dorinţa ca slujba să includă muzică ortodoxă grecească, un omagiu adus tatălui său, ducele de Edinburgh, în interpretarea corului Byzantine Chant Ensemble.

Festivitatea de încoronare va dura un weekend. De asemenea, va include concerte ale unor artiști cunoscuți, un ,,prânz” la nivel național și inițiative de binefacere.

Sărbătoarea de încoronare va avea loc pe parcursul a trei zile. Aceste zile vor începe cu încoronarea lui Charles, care va avea loc la Westminter Abbey, Londra. Tradiția datează de mai bine de 900 de ani.

Încoronarea va include, totodată, multe dintre obiceiurile ceremoniale prezente la slujba oficiată la încoronarea regretatei regine Elisabeta a II-a, precum ungerea cu ulei sfânt, înmânarea globului crucifer şi întronarea în sine.

Uleiul cu care va fi încoronat Regele Charles al III-lea a fost făcut chiar de un farmacist, în secret, în orașul Hull din centrul Marii Britanii.

Uleiul regelui Charles al III-lea conține rețeta din Biblie: smirnă, scorțișoară și ulei de măsline. Acest ulei va fi păstrat în sticle de plastic sigilate și va fi ținut în pivnița farmaciei John Bell&Croyden.

În mod tradiţional, partea cea mai sacră a evenimentului, când arhiepiscopul de Canterbury toarnă ulei sfânt pe Lingura de Încoronare cu care îl unge pe suveran pe mâini, piept şi cap – este ascunsă publicului printr-un baldachin.

Potrivit The Telegraph, va fi realizat un baldachin alternativ, cu un acoperiş transparent, care îi va oferi regelui opţiunea de a permite ca ungerea sa să fie filmată în premieră.

Coroana istorică a Sfântului Edward a fost transferată din Turnul Londrei ( unde este, în mod obişnuit, expusă publicului), într-un atelier secret, pentru ajustările necesare. Aceasta a servit, ultima dată, la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în anul 1953. Ea este utilizată doar în momentul încoronării.

 Coroana Sfântului Edward este realizată din aur masiv şi decorată cu peste 400 de pietre preţioase, inclusiv cu rubine, granate şi safire.

Sceptrul cu Cruce al Suveranului ce îi îi va fi înmânat suveranului, are în vârf o cruce şi un  un porumbel, reprezentând Duhul Sfânt, rolul său spiritual.

Coroana Imperială de Stat va fi purtată de monarh la ieşirea din abaţia Westminster, după încoronare. Rama acesteia este realizată din aur masiv şi este împodobită cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine. Coroana include Rubinul Prinţului Negru şi Safirul Stuart.

Pe parcursul învestiturii, regelui îi va fi înmânat Globul Suveranului, o sferă din aur pe care se află o cruce, care datează din 1661. Menirea acestuia este să îi amintească monarhului că puterea sa este derivată de la Dumnezeu. Globul crucifer este împărţit în trei secţiuni, menite să reprezinte cele trei continente cunoscute în perioada medievală.

În data de 7 mai, vecinii vor fi invitați pentru a găzdui mii de „prânzuri de încoronare”, prezentate drept „un act de sărbătoare și prietenie la nivel național”.

Palatul a confirmat invitația a 2.000 de oaspeți. Slujba religioasă este programată să dureze aproximativ o oră.

Invitația este  realizată de artistul heraldic Andrew Jamieson și prezintă motivul „Omului verde”, o figură străveche din folclorul britanic, „simbol al primăverii și al renașterii, pentru a celebra noua domnie”.

În ceea ce privește lista de invitați, îi amintim pe  prințul Albert de Monaco și prințul Fumihito al Japoniei și soția sa Kiko, Președintele Emmanuel Macron este așteptat, dar și  înalți diplomați din China ( în ciuda tensiunilor dintre Occident și Beijing). Casa Albă a confirmat l arândul ei faptul că Statele Unite vor fi reprezentate de prima doamnă, Jill Biden.

La marele eveniment  au fost prezentate cele două trăsuri luxoase, care îi vor purta pe Charles și Camilla de la Palatul Buckinglam la Catedrala Westminster și înapoi.

La dus, cei doi vor călători într-o trăsură modernă, cea mai nouă a casei regale. La întoarcere, însă, regele și regina consort vor urma același traseu, dar în caleașca regală, construită acum 260 de ani și pe care regina Elisabeta a II-a a folosit-o la încoronarea sa, toată poleită cu aur. Presa din Marea Britanie scrie că regele Charles și Camilla au ales să alterneze cele două mijloace de transport din cauza unor dureri de spate.

Prințul Harry va fi prezent la ceremonie, însă fără soție și cei doi copii,  urmând să fie așezat în spatele celorlalți membri ai familiei regale, la o distanță de 10 rânduri.

Se pare că fratale lui William nu se va bucura de o primire prea călduroasă sau de tratament preferențial la această ceremonie …

Un fapt la fel de inedit este faptul că în iunie 1953, la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, au bătut toate clopotele din Regatul Unit. De data aceasta însă,  pentru încoronarea lui Charles se pare că se vor auzi doar unele, pentru că din nefericire, Casa Regală a Marii Britanii nu are suficienți clopotari! Drept urmare, într-o biserică din Birmingham, niște copii și-au exersat câteva zile abilitățile de clopotari.

Pe durata domniei regelui Charles al III-lea se va pune mai puţin accent pe familia regală extinsă, doar fiii, nurorile şi nepoţii regelui preluând roluri publice, notează The Telegraph.

Guvernul este cel ce plăteşte încoronarea, iar regele şi-ar fi exprimat dorinţa ca serviciul său să fie considerat „rentabil”, având în vedere că acesta are loc în plină criză a costului vieţii.

(Jurnal)

 

 Sâmbătă,  6 mai 2023, la Westminter Abbey va avea loc ceremonia de încoronare a prințului Charles, ca  rege al Marii Britanii. Regele va fi încoronat alături de regina consoartă la abaţia Westminster din Londra în cadrul unei slujbe care va fi oficiată de arhiepiscopul de Canterbury. Regele şi-a exprimat dorinţa ca slujba să includă muzică […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sambata-6-mai-are-loc-incoronarea-regelui-charles-al-marii-britanii-cine-a-creat-uleiul-secret-folosit-la-incoronare-festivitatea-va-dura-3-zile-casa-regala-nu-are-destui-clopotari/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sambata-6-mai-are-loc-incoronarea-regelui-charles-al-marii-britanii-cine-a-creat-uleiul-secret-folosit-la-incoronare-festivitatea-va-dura-3-zile-casa-regala-nu-are-destui-clopotari
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 mai 2023 15:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.