Ford Craiova, anunț de ultimă oră. Fabrica se va închide în scurt timp. Ce se va întâmpla cu angajații

Ford Craiova se închide. Veste extrem de proastă, după ce Ford Craiova a anunțat că își închide porțile pentru 8 zile. Angajații vor sta acasă din cauza crizei globale legate de furnizarea de semiconductori.

Ford Craiova se închide

Potrivit unui comunicat emis de Ford Craiova, ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, uzina își suspendă temporar productia de vehicule și motoare timp de 8 zile. Decizia întră în vigoare în data de 26 februarie. Reprezentanții Ford au anunțat că planul actual este ca producția la Ford Craiova sa fie reluată pe data de 10 martie a acestui an.

Pe parcursul celor 8 zile în care producția va fi suspendată, angajatii fabricii Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie și sindicate și ținând cont de legislația în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și îți adaptează planurile de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clientilor și dealerilor din întreaga Europă, a declarat Ana Maria Timiș, purtătorul de cuvânt al Ford Craiova.

Ford România Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu
Ford Craiova Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

La Ford Craiova lucrează în acest moment aproximativ 6000 de angajați în cele două secții de vehicule și motoare. Aici se produce modelul Ford Puma și motorul Ecoboost.

Criza a apărut din cauza pandemiei de Covid și a restricțiilor legate de aceasta. Unele uzine din China și-au oprit activitatea și automat au fost întârzieri de producție și livrare. În paralel, cererea de cipuri electronice a crescut exponențial, odată cu producția de noi laptop-uri și console. În plus, o influență semnificativă a u avut-o și sancțiunile impuse de SUA unor furnizori chinezi de componente.

Uzina Dacia Mioveni a fost prima fabrică de mașini din România care a oprit temporar activitatea din acest motiv. La începutul acestei luni, a închis producţia la Mioveni, în două rânduri, din cauza lipsei microcipurilor.

Ford Craiova, condusă pentru prima oară de o femeie

În urmă cu doar câteva zile, Ford Craiova a făcut un anunț srprinzător, și anume că Josephine Payne a fost numită în funcția de președinte Ford România și director general al fabricii Ford Craiova, începând cu 1 aprilie 2021. Potrivit unui comunicat emis de Ford România, Josephine Payne îl va înlocui pe Ian Pearson, în funcția de președinte Ford România și director general al fabricii Ford Craiova.

Ian Pearson a decis să se retragă din activitatea profesională, începând cu 1 mai 2021, după 31 de ani petrecuți în cadrul Ford Motor Company. Acesta a condus fabrica Ford Craiova din luna martie a anului 2018, dar primul său job la fabrica din Craiova l-a început în 2011, când a fost numit în funcția de Director al Uzinei de Producție Motoare.

Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape 6 ani alături de o echipă minunată și sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut șansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma, care nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar și cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată, a declarat Ian Pearson.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.