Gabriela Horga: „Impozitarea progresivă înseamnă “pedepsirea ”cetățenilor care muncesc mai mult”

Gabriela Horga: „Impozitarea progresivă înseamnă “pedepsirea ”cetățenilor care muncesc mai mult”

Introducerea cotei unice a adus beneficii concrete cetățenilor și economiei. A adus prosperitate, a generat locuri de muncă, a încurajat formarea unei clase de mijloc în România și reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României.

Partidul Național Liberal susține cota unică și se opune tentativelor de reintroducere a cotei progresive. Un cadru legislativ corect și eficient încurajează investițiile și contribuie la dezvoltarea economică a României. Din contră, introducerea impozitului progresiv ar însemna creșterea și mai mult a procentului pe care statul îl reține din venitul unui angajat.

Impozitarea progresivă înseamnă “pedepsirea ”cetățenilor care muncesc mai mult, care au o meserie, care sunt bine pregătiți printr-o taxare suplimentară. Un electrician care face ore suplimentare și câștigă mai mult trebuie taxat mai mult pentru că este pregătit și are competențe? Un profesor cu două norme trebuie taxat mai mult? Când oricum profesorii sunt prost plătiți și încercăm să corectăm această situație prin noile legi ale educației.

Este ipocrit să te plângi că taxarea muncii este prea mare și să cauți să o crești și mai mult, așa cum face PSD.

România a mai avut impozitare progresivă până în 2004, iar veniturile la buget au crescut după introducerea cotei unice. Este cea mai bună dovadă a falsității tezei PSD potrivit căreia impozitarea progresivă ar aduce mai multe resurse la buget.

Impozitarea progresivă va duce la o creștere a economiei la negru și gri, prin scăderea gradului de conformare. Se va ajunge la o egalizare a veniturilor către pragul de jos, ceea ce echivalează cu desființarea clasei de mijloc.

Dacă reprezentanții PSD sunt într-adevăr interesați de creșterea încasărilor la buget, le propun să ne uitam în coaliție împreună la soluțiile propuse de mediul de afaceri: reducerea reală a evaziunii fiscale, creșterea colectării taxelor, combaterea evaziunii prin acțiuni mai aspre și reașezarea sistemului fiscal astfel încât să stimuleze munca. Astfel de măsuri trebuie să fie prioritare pentru Ministerul Finanțelor, nu taxarea suplimentară a muncii!

Nu în ultimul rând, astfel de decizii trebuie luate doar după consultarea celor implicați. Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Confederației Patronale ”Concordia”. Companiile membre ale confederației generează o cotă cumulată de 30% din PIB-ul României.

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu

Introducerea cotei unice a adus beneficii concrete cetățenilor și economiei. A adus prosperitate, a generat locuri de muncă, a încurajat formarea unei clase de mijloc în România și reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României. Partidul Național Liberal susține cota unică și se opune tentativelor de reintroducere a cotei progresive. Un cadru legislativ corect […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/gabriela-horga-impozitarea-progresiva-inseamna-pedepsirea-cetatenilor-care-muncesc-mai-mult/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gabriela-horga-impozitarea-progresiva-inseamna-pedepsirea-cetatenilor-care-muncesc-mai-mult
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 16 februarie 2023 08:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.