Giurgiu, un oraș vizitat de turiști elvețieni, francezi, greci, austrieci și de câțiva extratereștri, care aruncă gunoaie… ( 1 )

Giurgiu, un oraș vizitat de turiști elvețieni, francezi, greci, austrieci și de câțiva extratereștri, care aruncă gunoaie… ( 1 )

Biroul de Turism din Parcul „Mihai Viteazu”,  este o poveste frumoasă pe bani europeni, care a  început în anul 2016, când a fost obținut  certificatul de acreditare pentru  „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică”.

Într-un articol de promovare ( ediția on line), a unui ziar apropiat lui  Nicolae Barbu, Giurgiu era prezentat ca fiind un mic Dubai, un tărâm de vis ce poate fi prezent pe toate pliantele și ofertele agențiilor de turism.

Probabil că după această prezentare „en fanfare”, sedus de oportunitățile prezente și viitoare, s-a hotărât fostul primar Barbu să își construiască un hotel…

În prezentarea mai sus amintită  acest birou de informare era capabil să ofere toate informațiile necesare unui turist: oferte de cazare, transport, obiective de vizitat, monumente și atracții turistice din municipiu, oferte ale operatorilor locali, programe și evenimente ale comunităților locale din comunele limitrofe, hărți, pliante, broșuri, atât proprii cât și ale agenților economici…

Am fi curioși să aflăm ce firme au realizat hărțile, pliantele, broșurile pentru acest inutil obiectiv și cât au costat ele, motiv pentru care ne vom adresa  Compartimentului Achiziții din cadrul Primăriei Giurgiu pentru a ne oferi aceste informații.

Scopul   Centrului de Informare (CNIPT)  îl constituia promovarea cu precădere a potențialului turistic al municipiului Giurgiu, atât în țară cât și în afara granițelor, cu scopul evident al creșterii numărului turiștilor. Dar hai să vedem care erau celelalte obiective ale Centrului:

– promovarea susținută a dezvoltării turistice în scopul creșterii beneficiilor obținute de pe urma valorificării resurselor turistice pentru comunitatea locală. (Obiectiv neatins niciodată până acum, conform datelor statistice).

– punerea în valoare a potențialului zonei și creșterea vizibilității pentru obiectivele deja cunoscute. (Nu se cunosc activități desfășurate în acest sens).

– crearea si punerea în valoare a unei oferte turistice autentice, originale, bazate pe spațiul local. ( Nu avem cunoștință de așa ceva).

– realizarea unor rețele parteneriale și lansarea de pachete turistice în parteneriat cu toți factorii relevanți. (Se pare că „factorii” n-au răspuns acestei solicitări până astăzi).

Ca basmul să conțină și elemente de ficțiune, personaje  de genul  Setilă, Flămânzilă sau Ochilă,  au fost înlocuite în pliantele de prezentare, cu turiști (cu preponderență străini) din țări precum: Olanda, Elveția, Franța, Germania, Austria, Anglia, Grecia, Bulgaria etc.

Cine citea aceste broșuri deja își imaginau cum grecii și-au lăsat plajele din insulele  pe care le păstoresc, pentru a se bronza la noi pe malurile canalului, cum austriecii  au renunțat la pârtiile de schi pentru a se da cu sania chiuind de bucurie pe dealurile de dincolo de Bălănoaia…

Că acest chioșculeț  a adus vreun beneficiu acestui oraș, atrăgând turiști ce au venit să își petreacă timpul și  să-și cheltuiască banii în Giurgiu, este greu  de crezut!   Dar nu vrem să facem speculații, așa că este preferrăm să vorbim pe cifre…

Astfel, în 2020 potrivit registrului de vizitatori, în prima lună a acestui an ,doar 18 persoane au trecut pragul Centrului pentru a cere informaţii. Și cu asta credem că am spus tot!

Organigrama CNIPT-ului, în prezent, are singur angajat, de profesie jurist,  ce deține și un curs de ghid…

Ancheta jurnalistică  este în curs, dorind să obținem informații despre numărul exact de  turiști conform Registrului de la înființare și până în anul 2023, bani investiți în materialele publicitare, costurile acestui chioșc însumând salarii, utilități și nu în ultimul rând beneficiul real adus acestui oraș, având in vedere și alte proiecte  europene ce s-au dovedit  inutile, având mirajul Fetei Morgana.

Și pentru că tot mai des semnalăm gunoaie aruncate peste tot prin municipiu, de entități ce nu sunt identificate/ prinse niciodată de către poliția locală, următoarele broșuri de prezentare turistică a orașului ar putea  avea titlul : „Giurgiu, un oraș vizitat de turiști elvețieni, francezi, greci, austrieci și de câțiva extratereștri, necivilizați, care aruncă gunoaie…”!

(Jurnal)

 

Articolul Giurgiu, un oraș vizitat de turiști elvețieni, francezi, greci, austrieci și de câțiva extratereștri, care aruncă gunoaie… ( 1 ) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Biroul de Turism din Parcul „Mihai Viteazu”,  este o poveste frumoasă pe bani europeni, care a  început în anul 2016, când a fost obținut  certificatul de acreditare pentru  „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică”. Într-un articol de promovare ( ediția on line), a unui ziar apropiat lui  Nicolae Barbu, Giurgiu era prezentat ca fiind […]

Articolul Giurgiu, un oraș vizitat de turiști elvețieni, francezi, greci, austrieci și de câțiva extratereștri, care aruncă gunoaie… ( 1 ) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/giurgiu-un-oras-vizitat-de-turisti-elvetieni-francezi-greci-austrieci-si-de-cativa-extraterestri-care-arunca-gunoaie-1/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 29 martie 2024 19:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.