Iarnă blândă, facturi uriașe pentru giurgiuvenii racordați la CET

Iarnă blândă, facturi uriașe pentru giurgiuvenii racordați la CET

Șoc și groază pentru mulți dintre giurgiuvenii racordați la sistemul central de încălzire, adică la CET, cum spune toată lumea.

Au venit facturile pe decembrie…uriașe, dacă ținem cont că lunile noiembrie și decembrie numai iarnă nu a fost.

Giurgiuvenii care s-au trezit cu facturi aproape imposibil de achitat se întreabă cum de au de plătit atât de mult și mai ales de unde bani pentru a trece cu bine, fără datorii, peste iarnă.

Avem și câteva exemple de costuri ale agentului termic la Giurgiu, pentru garsoniere, apartamente cu două și trei camere, costuri care ar îngrozi pe oricine, mai ales pe cei care abia reușesc să se întrețină cu cele necesare sau fac economii drastice pentru a duce un trai cât de cât decent.

Așadar, un giurgiuvean  care locuiește într-o garsonieră are de plătit, la încălzire, pe luna decembrie, 829 de lei, un altul, pentru un apartament cu 3 camere are de plătit 1.950, altul 983 de lei, iar o giurgiuveancă ce locuiește în centrul orașului are de achitat o factură de 1.500 de lei pentru 2 camere.

Exemplele sunt numeroase, iar sumele variază de la o locuință la alta.

Cum vor achita oamenii aceste facturi, greu de aflat, iar din iarnă mai sunt încă trei luni, deci încă tei facturi ce vor emise, posibil la fel de uriașe.

La Giurgiu, pentru iarna 2023-2024, prețul unei Gigacalorii este 684,63 lei, mai puțin față de iarna trecută, dar cu facturi la fel de mari.

Șoc și groază pentru mulți dintre giurgiuvenii racordați la sistemul central de încălzire, adică la CET, cum spune toată lumea. Au venit facturile pe decembrie…uriașe, dacă ținem cont că lunile…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/iarna-blanda-facturi-uriase-pentru-giurgiuvenii-racordati-la-cet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 15 ianuarie 2024 20:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.