Ștefan Doniga și Diana Jipa – un recital de excepție cu sala arhiplină, la Ateneul din Giurgiu

Ștefan Doniga și Diana Jipa – un recital de excepție cu sala arhiplină, la Ateneul din Giurgiu

De Ziua Culturii Naționale, Giurgiu a înregistrat o premieră- startul turneului TOP 5 ROMÂNIA – un top al celor mai faimoși 5 muzicieni români ai tuturor timpurilor pe care pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa îl prezintă într-un proiect cultural original, dedicat accesului tinerilor la cultură.

Lecția de cultură, oferită impecabil de marele pianist Ștefan Doniga, completată de farmecul și delicatețea violonistei Diana Jipa au produs ceva ce rar vezi la evenimentele de cultură la care participă liceeni – liniște deplină în timpul recitalurilor și ropote de aplauze după fiecare interpretare.

Așadar, sala Ateneului din Giurgiu a fost arhiplină azi, iar liceenii, căci lor li se adresează acdest turneu inedit, au uitat de telefoane și alte preocupări și au ascultat, cel mai probabil, pentru prima dată în viață, o manea de Dimitrie Cantemir, o melodie lăutărească de Anton Pann și pasaje celebre din Ciprian Porumbescu, George Enescu și Dinu Lipatti.

Pentru cine nu știe, pianistul Ștefan Doniga este fondatorul Filarmonicii Giurgiu al cărei director artistic a fost între anii 1998-2007.

A susţinut recitaluri şi concerte pe scene din România, Luxemburg, Ungaria, Ucraina, Cehia, Bulgaria, Moldova, Austria, Slovacia, Norvegia, Finlanda, Coreea de Sud, Franţa, Polonia, Italia, Mexic, Cuba, China, Marea Britanie, iar împreună cu violonista Diana Jipa a marcat primul turneu al unor muzicieni români în jurul lumii, într-o singură lună.

Proiectul „TOP 5 ROMÂNIA” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE cu parteneriatul postului Radio România Muzical, al Universității Naționale de Muzică din București și al instituțiilor care găzduiesc evenimentele incluse în program, în speță Centrul Cultural „Ion Vinea” din Giurgiu, condus de Virgil Pețanca.

De Ziua Culturii Naționale, Giurgiu a înregistrat o premieră- startul turneului TOP 5 ROMÂNIA – un top al celor mai faimoși 5 muzicieni români ai tuturor timpurilor pe care pianistul…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/stefan-doniga-si-diana-jipa-un-recital-de-exceptie-cu-sala-arhiplina-la-ateneul-din-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 15 ianuarie 2024 19:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.