În circa 2 ani, la Giurgiu, ar urma să apară un parc fotovoltaic de mărimi impresionante!

În circa 2 ani, la Giurgiu, ar urma să apară un parc fotovoltaic de mărimi impresionante!

Transelectrica a emis un aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate de 534 MWp, care ar urma să fie amplasat în județul Giurgiu.

Conform datelor Transelectrica, Parcul ar urma să fie al doilea ca mărime din România, după proiectul de 1.000 MW dezvoltat de Emanuel Muntmark, la Arad. El ar  trebui pus în funcțiune la finalul anului 2025.

Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Ogrezeni va fi racordată la rețeaua de 400 kV a Transelectrica printr-o stație nouă de 400 kV care va fi construită la Bolintin Vale.

Parcul este dezvoltat de firma ”Baboia Solar Plant SRL” din București, companie deținută, 100%, de firma Enery Element Gmbh din Viena, o companie specializată în proiecte din zona energiei regenerabile în Europa Centrală și de Est.

Potrivit datelor proprii, Enery are deja capacități în regenerabil de 280 MW în operare,  în cinci țări, dintre care 117 MW în România, în 11 locații.

Potrivit zf.ro, principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanţii de investiţii sunt britanicii de la Amber Infrastructure.

Sursa: Economica.net

Articolul În circa 2 ani, la Giurgiu, ar urma să apară un parc fotovoltaic de mărimi impresionante! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Transelectrica a emis un aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate de 534 MWp, care ar urma să fie amplasat în județul Giurgiu. Conform datelor Transelectrica, Parcul ar urma să fie al doilea ca mărime din România, după proiectul de 1.000 MW dezvoltat de Emanuel Muntmark, la Arad. El ar  […]

Articolul În circa 2 ani, la Giurgiu, ar urma să apară un parc fotovoltaic de mărimi impresionante! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-circa-2-ani-la-giurgiu-ar-urma-sa-apara-un-parc-fotovoltaic-de-marimi-impresionante/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 21 august 2023 21:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.