În Noua Lege a Educației profesorii vor trebui să facă un master didactic, înainte de a putea susține examenul de titularizare!

În Noua Lege a Educației profesorii vor trebui să facă un master didactic, înainte de a putea susține examenul de titularizare!

Noutățile pe care ni le oferă Legea Educației  sunt unele de esență – ne spunea de curând prof. Ion Ghimpețeanu, inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

Astfel, profesorii care vor să acceadă și să rămână în această profesie, după ce Legea va intra în  vigoare, mai exact după 60 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial, vor trebui să facă un master didactic, o licențiere și ulterior  vor putea să ajungă la examenul de titularizare. 

Toți acești ani însumează cifra 7, adică mai mulți ani de pregătire, de studiu, similar cu medicina – preciza prof. Ion Ghimpețeanu.

 În viitorul apropiat nu se mai pot titulariza  atât de simplu, cum se  putea pănă  la acest moment. Ministerul oferă și trei variante de a te specializa în calitatea de cadru didactic:   pe parte de management, de mentorat si pe parte de activități remediale. Cine dorește o carieră  managerială  poate să o aleagă  și este posibil să  se  întâmple, după modelul țărilor de jos, țărilor nordice,  Danemarca, Norvegia ,  unde un cadru didactic poate să fie manager până iese la pensie.

Manager însemnând director de instituție de învățământ. Un manager trebuie să beneficieze de o instruire bună, să dețină cunoștiințe temeinice despre partea financiară, să aibă o educație financiară solidă, o viziune complexă, având în vedere că viitorul înseamnă accesare de fonduri europene, esențiale pentru orice domeniu de  activitate, implicit pentru învățământ – ne-a mai spus prof. Ion Ghimpețeanu, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

(Jurnal)

 

Articolul În Noua Lege a Educației profesorii vor trebui să facă un master didactic, înainte de a putea susține examenul de titularizare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Noutățile pe care ni le oferă Legea Educației  sunt unele de esență – ne spunea de curând prof. Ion Ghimpețeanu, inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu. Astfel, profesorii care vor să acceadă și să rămână în această profesie, după ce Legea va intra în  vigoare, mai exact după 60 de zile de la publicarea ei […]

Articolul În Noua Lege a Educației profesorii vor trebui să facă un master didactic, înainte de a putea susține examenul de titularizare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-noua-lege-a-educatiei-profesorii-vor-trebui-sa-faca-un-master-didactic-inainte-de-a-putea-sustine-examenul-de-titularizare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 12 august 2023 13:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.