În Piața Manej din Moscova s-a desfășurat mitingul-concert ”Nu-i abandonăm pe ai noștri”

Aproape două ore a durat mitingul-concert ”Nu-i abandonăm pe ai noștri”, eveniment desfășurat în Piața Manej din Moscova. Organizatorul acestei acțiuni patriotice, dedicate începerii referendumurilor din Republicile Donețk și Lugansk, precum și din regiunile Herson și Zaporojie, a fost Mișcarea națională civică ”Frontul Popular ”Pentru Rusia”, relatează Rossiiskaia gazeta.

Au participat reprezentanți ai asociațiilor civice, ai partidelor politice, autonomiilor național-culturale, activiști civili, precum și artiștii Iulia Cicerina, Vladimir Mașkov, Igor Petrenko, Aleksandr Skliar și alții. S-a văzut cum discursurile cu care s-au adresat ei de pe scena amenajată în fața monumentului dedicat comandantului Gheorghi Jukov, au rezonat cu publicul.

Serghei Mironov, liderul partidului ”Rusia Justă”, spre exemplu, a spus că în vremuri dificile poporul nostru demonstrează întotdeauna cele mai bune dintre calitățile sale. Așa se întâmplă și acum, când rușii au venit în ajutorul Donbassului. ”Rușii nu-i abandonează pe ai lor”, a spus Mironov. ”Sunt convins că, în curând, întreaga Malorussia va intra în componența Rusiei”.

Șeful KPRF, Ghennadi Ziuganov, a amintit de bunicul său care, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei a participat la eliberarea Ucrainei de sub fasciști. Acum, nepotul lui consideră că a venit momentul nostru să contribuim la lupta împotriva nazismului, ai cărui reprezentanți îi distrug în Ucraina pe ruși și întreaga lume rusă.

Anna Kuznețova, vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei a văzut cu ochii ei cum, în Donbass, fasciștii au tras, timp de opt ani, în copii, în civili. ”Dar nu i-au frânt”, a spus ea. ”Împreună cu ei vom construi orașe noi, unde vor trăi oameni neînfrânți”. Și nu avem nici o îndoială că, în urma referendumurilor, 8 milioane de oameni vor intra în componența Rusiei: ”Împreună cu ei vom deveni de 8 milioane de ori mai puternici”.

Pe parcursul întregii acțiuni, în Piața Manej a domnit o atmosferă uimitor de liniștită și binevoitoare. Oameni care nu se știau, care se vedeau pentru prima dată, păreau ca niște rude. Mulți moscoviți au venit cu întreaga familie, cum ar fi, spre exemplu, Elena și Aleksandr Morozov, însoțiți de gemenii lor Dima și Vika, în vârstă de 10 ani. ”Am venit să susținem Donbassul”, a spus Elena. Întrebată de ce au luat și copiii, a explicat: ”Dorim ca ei să rețină acest moment istoric din viața țării noastre”.

Și tinerii vor să fie parte a istoriei. Andrei Zverev, student la masterat la Academia Internațională de la Moscova, a venit în Piața Manej cu prietenii pentru a-și exprima solidaritatea cu țara lui într-un moment atât de important pentru ea. Dorința de a fi împreună cu toți a adus-o la acțiune și pe Svetlana Kazarian, reprezentanta ”Uniunii armenilor din Rusia”.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.