Încă un transport de deșeuri oprit la intrarea în țară prin Vama Giurgiu

Încă un transport de deșeuri oprit la intrarea în țară prin Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, nereguli privind transferul a aproximativ 24 tone de deșeuri.

În data de 15.05.2024, în jurul orei 10:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 38 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, care transporta deșeuri de grăsimi și uleiuri comestibile, de la o societate din Bulgaria pentru o societate din Ungaria.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în ansamblul rutier se află cantitatea totală de 23.320 kilograme deșeuri ulei uzat.

Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Purtător de Cuvânt ITPF Giurgiu

Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

 

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/inca-un-transport-de-deseuri-oprit-la-intrarea-in-tara-prin-vama-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 16 mai 2024 15:34

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.