Incendiile de vegetație fac ravagii în județ

Incendiile de vegetație fac ravagii în județ

Peste 30 de hectare de miriște și vegetație uscată au ars, în ultimele ore, în cinci localități din județ – anunță, miercuri, pompierii de la ISU Giurgiu:

”În ultimele ore, pompierii giurgiuveni au intervenit în localitatea Novaci pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o suprafaţă de aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată, în municipiul Giurgiu, pe marginea DJ 507 unde a fost un incendiu de vegetaţie uscată, la Valea Plopilor, Grădiştea şi la Mihăileşti unde au fost incendii de mirişte de grâu, vegetaţie uscată, lăstăriş pe o suprafaţă totală de peste 20 de hectare, dar a ars şi cantitatea de aproximativ şase sute de kilograme de mase plastice şi deşeuri menajere aruncate la întâmplare pe câmp.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, Staţiei Mihăileşti şi Staţiei Colibaşi cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Potrivit legislaţiei privind protecţia mediului este interzisă arderea miriştilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărişurilor sau a vegetaţiei ierboase.

Astfel, cetăţenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform acestui act normativ, proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligaţia de a nu arde şi de a preveni arderea miriştilor, turbăriilor, lizierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase pentru că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor şi arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile pot avea consecinţe grave, atât asupra mediului înconjurător şi a solului, cât şi asupra proprietăţii sau chiar vieţii oamenilor.”

Peste 30 de hectare de miriște și vegetație uscată au ars, în ultimele ore, în cinci localități din județ –


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/incendiile-de-vegetatie-fac-ravagii-in-judet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 26 iulie 2023 16:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.