Începe sezonul munițiilor dezgropate din pământ în satele din județ…

Începe sezonul munițiilor dezgropate din pământ în satele din județ…

Un proiectil a fost găsit, în această după-amiază, pe un teren din localitatea Băneasa. Cel mai probabil, acesta a fost scos la suprafaţă în urma lucrărilor agricole. Bărbatul care a văzut obiectul respectiv şi-a dat seama că poate face parte din categoria muniţiei neexplodate şi a cerut ajutor.

La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu şi un echipaj de Poliţie. Specialiştii ISU au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm. Muniţia a fost ridicată, urmând să fie distrusă.

În anul 2023, pe raza judeţului Giurgiu au fost găsite 37 de muniţii şi elemente de muniţie, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartuşe de infanterie etc.

Informare preventivă

Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU GIURGIU)

Un proiectil a fost găsit, în această după-amiază, pe un teren din localitatea Băneasa. Cel mai probabil, acesta a fost


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/incepe-sezonul-munitiilor-dezgropate-din-pamant-in-satele-din-judet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 8 februarie 2024 16:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.