Kedmi a descifrat aluzia lui Putin despre răspunsul la provocările Occidentului, amintind de armele Moscovei

Relațiile dintre Rusia și Occident au devenit tensionate în ultimele luni. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Moscova că pregătește o ”invazie” în Ucraina. Dar oricare ar fi situația din statul vecin și dacă există diferite provocări din partea Occidentului, Rusia se va ridica fără îndoială în apărarea securității propriei suveranități, a declarat politologul și expertul militar Yaakov Kedmi pentru canalul ”Soloviov LIVE”, relatează Narodnîie novosti. 

În presa occidentală au apărut, în ultima vreme, numeroase articole despre pregătiarea ”invaziei” Rusiei. Astfel, agenția Bloomberg a publicat un material, unde 15 februarie este indicată drept data ”atacului” Rusiei, iar ziarul Politico a anunțat, făcând referire la președintele SUA, Joe Biden, că ”planul” Rusiei trebuie să înceapă să fie pus în aplicare pe 16 februarie. 

După cum a declarat Yakov Kedmi, isteria cu provocările occidentale crește cu fiecare zi. 

”Provocările devin din ce în ce mai periculoase. Iar dovada este faptul că Rusia a decis să evacueze o parte din familii tocmai din cauza pericolului ridicat al provocărilor”, a anunțat politologul, subliniind că decizia autorităților țării nu are nici o legătură cu planurile de ”invadare” a teritoriului statului vecin. 

În plus, expertul militar a apreciat că articolele din mass-media occidentale reprezintă o manevră informațională de deturnare a atenției generale. 

”Poate exista și varianta ca, pentru a abate ”lovitura” Rusiei și pentru a încerca să prezinte totul într-o lumină cât mai avantajoasă, deștepții de la Washington și NATO ar putea să sacrifice Ucraina, declanșând acolo o provocare. Acest lucru s-ar face în speranța că Rusia va pica în plasă și va lovi Ucraina. Iar atunci totul va fi prezentat pe ideea că Rusia ar fi dorit să atace Ucraina și a atacat-o”, a explicat Kedmi. 

Politologul a menționat, de asemenea, că Rusia nu va accepta pentru nimic în lume concesii în privința cererilor ei legate de garanțiile de securitate. În caz de nevoie, autoritățile ruse ar putea folosi mijloace tehnice militare pentru apărarea propriului teritoriu și a cetățenilor săi. 

În legătură cu aspectele abordate de Kdmi, jurnalistul Vladimir Soloviov a pus o întrebare referitoare la aluzia făcută de președintele Rusiei, Vladimir Putin, la conferința de presă cu liderul francez, Emmanuel Macron. Atunci, șeful statului rus a întrebat dacă țările occidentale, inclusiv Franța, înțeleg că ele pot intra într-un conflict militar cu Rusia. În același timp, Vladimir Putin a subliniat că, desigur, NATO poate avea suficiente arme, dar Rusia deține cele mai puternice arme nucleare. 

”Până acum eu l-am înțeles pe Putin mai bine decât Macron și mai bine decât alții. Logica evenimentelor îmi sugerează acest lucru, dar eu nu spun că așa se va întâmpla. Dar cel mai logic este că orice încercare de deturnare a atenției sau de a atrage focul asupra unui segment, factor secundar al luptei, pentru a păstra direcția principalei loviturii, are puține șanse de reușită”, a declarat Kedmi. 

În încheiere, expertul militar a adăugat că, oricare ar fi situația din Ucraina și în condițiile existenței de provocări diferite, Rusia se va ridica fără îndoială în apărarea securității propriei suveranități. 

Autoritățile ruse au ieșit în repetate rânduri cu declarații privind absența oricăror intenții și planuri legate de o ”invazie” a teritoriului statului vecin.

 

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.