Kremlinul a calificat declarația lui Zelenski despre atacuri asupra Rusiei drept o chemare la război mondial

Declarația lui Volodimir Zelenski despre o lovitură preventivă asupra Rusiei înseamnă, de fapt, o chemare la declanșarea unui război mondial, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, în cazul unui conflict consecințele vor fi monstruoase și imprevizibile. Secretarul de presă a subliniat că vorbele președintelui Ucrainei ar trebui să atragă atenția tuturor țărilor, dar în special a Statelor Unite, Marii Britanii și membrilor Uniunii Europene. El a subliniat că astfel de declarații nu pot fi lăsate fără o reacție din partea comunității mondiale.

În plus, având în vedere că Washingtonul și Londra conduc, practic, activitatea Kievului, ele poartă responsabilitatea pentru ceea ce declară Zelenski, a subliniat Peskov.

”Este acea declarație a președintelui Zelenski, care ar trebui să atragă atenția tuturor țărilor lumii. La această declarație ar trebui să acorde atenție în special Statele Unite, Marea Britanie, țările Uniunii Europene. Dar în primul rând, primele două”, a spus secretarul de presă al președintelui rus.

Într-un discurs rostit, prin videoconferință, la Insitutul Lowy, din Australia, Zelenski a afirmat că NATO ar trebui să lanseze lovituri ”preventive”, nu să ”aștepte atacuri nucleare din partea Rusiei”.

Ulterior, secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, a declarat că Zelenski nu a îndemnat la folosirea armei nucleare împotriva Rusiei. El a subliniat că ar fi fost vorba, chipurile, despre perioada de dinaintea operațiunii speciale. Nikiforov a amintit că, atunci, s-a vorbit exclusiv despre sancțiuni preventive.

Anterior, într-un mesaj adresat rușilor, președintele Vladimir Putin, a declarat că Occidentul a trecut orice limite în politica sa antirusească, precum și în amenințările permanente la adresa Moscovei. După cum a subliniat șeful statului, acum s-a trecut la șantaj nuclear. În același timp, el a reamintit că, la unele componente, Rusia este superioară tehnicii de luptă străine și i-a avertizat pe cei care încearcă să amenințe cu arma nucleară că ”roza vânturilor s-ar putea întoarce în direcția lor”.

Kremlinul a repetat de nenumărate ori că Moscova nu intenționează să folosească arma nucleară. Putin a subliniat: într-un război nuclear nu pot fi învingători. Răuvoitorii Rusiei trebuie să știe că ea deține o astfel de armă, dar că Moscova nu amenință pe nimeni”, a spus el.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.