La loc comanda! Decizie de ultimă oră a Inspectoratului Școlar cu privire la situația Liceului ”Nicolae Cartojan”

La loc comanda! Decizie de ultimă oră a Inspectoratului Școlar cu privire la situația Liceului ”Nicolae Cartojan”

Chiar acum, în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar s-a votat cum vor învăța elevii Liceului ”Nicolae Cartojan”, având în vedere că unitatea de învățământ a intrat în reabilitare energetică.

De unde a început bulibășeala?

Pe 23 august, cu două săptămâni înainte de școală s-au pus schelele pe liceul ”Nicolae Cartojan”. Constructorul promitea la vremea aceea că lucrările vor fi gata înainte de 11 septembrie.

Cum ce este la fața locului nu se potrivește cu declarațiile, la 11 septembrie elevii au venit la început de an școlar, dar în curtea școlii, fără a putea intra în clase, care arată exact ca în imaginile de mai jos.

Liceul și părinții au decis să se învețe online

Înainte de începerea anului școlar au avut loc mai multe ședințe, în urma cărora s-a decis ca din data de 12 septembrie, cei 600 de elevi ai liceului să învețe online, propunere neagreată, se pare, de Ministerul Educației care a cerut soluții.

Și s-au găsit! Relocarea elevilor la Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu”.

De ce s-a găsit această variantă atât de târziu?

Potrivit inspectorului general, Ion Ghimpețeanu, nu s-a vrut perturbarea activității școlare de la ”Nicolae Bălănescu” având în vedere că aici se învață de dimineața, iar după-amiază au loc ore de practică.

În cele din urmă s-a agreat o soluție care va intra în vigoare din 13 septembrie.

Elevii de la Cartojan vor fi relocați pentru desfășurarea activităților școlare în sediul Colegiului Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu, cu modificarea duratei orelor de curs și a pauzei ( 45 de minute ora de curs și 5 minute pauza), în perioada 13 septembrie – 27 octombrie 2023. Relocarea a fost posibilă prin micșorarea duratei orelor de curs și a pauzei ( 45 de minute ora de curs și 5 minute pauza) pentru elevii de la Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” și modificarea graficului de practică pentru elevii de la învățământul profesional din această unitate școlară.” – purt de cuvânt al ISJ, insp. Georgeta Stănescu

În ceea ce privește lucrările de la Cartojan, pe surse am aflat că acestea vor fi finalizate înainte de 27 octombrie, chiar dacă termenul de finalizare prevăzut în contract este de 6 luni, adică ianuarie 2024.

Chiar acum, în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar s-a votat cum vor învăța elevii Liceului ”Nicolae Cartojan”, având în vedere că unitatea de învățământ a intrat în reabilitare…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/la-loc-comanda-decizie-de-ultima-ora-a-inspectoratului-scolar-cu-privire-la-situatia-liceului-nicolae-cartojan/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 12 septembrie 2023 14:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.