Lavrov a considerat ridicolă afirmația conform căreia NATO este o alianță defensivă

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că, în principiu, NATO și-a pierdut rostul existenței sale când a dispărut URSS, precum și Tratatul de la Varșovia, relatează RT.

Potrivit spuselor sale, NATO încearcă tot timpul să caute un inamic extern.

”În mare parte, acest lucru se explică prin necesitatea de a păstra rostul existenței NATO, care, în principiu, s-a pierdut în perioada când au dispărut Tratatul de la Varșovia și Uniunea Sovietică”, a spus Lavrov.

Ministrul a spus că acest lucru este recunoscut chiar de mulți politicieni și analiști din Occident.

Lavrov a adăugat că, în acea perioadă, au existat toate șansele construirii unui spațiu unic de securitate și de colaborare economică.

O declarație caraghioasă

Pe de altă parte, Lavrov a spus că declarația Casei Albe, potrivit căreia NATO este o alianță defensivă, este stupida și caraghioasă.

”Recent, un reprezentant al Casei Albe a repetat, din nou, că Rusia nu trebuie să se teamă de NATO, nimeni nu trebuie să se teamă de NATO, pentru că NATO este o alianță defensivă. Este chiar caraghios să spui unor oameni în toată firea astfel de prostii evidente, aș spune că este chiar rușinos”, a declarat Lavrov la o întâlnire cu studenții și corpul profesoral al Universității de Stat a Republicii Belarus.

Potrivit spuselor sale, Alianța nu ascunde că intenționează să traseze următoarea linie de apărare în Marea Chinei de Sud.

Agenția URA.ru amintește, în acest context, că secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut că organizația pe care o conduce s-a pregătit de conflictul cu Rusia încă din 2014. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că pentru Rusia acest lucru nu este o noutate. Stoltenberg a anunțat despre planurile NATO de a întări efectivul militar pe direcția estică. Kremlinul consideră, de asemenea, că organizația a fost creată pentru agresiune, nu pentru apărare.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.