Legătura mai puțin cunoscută între Predoiu și Udrea: Ministrul Justiției este rudă cu fosta sa colegă de partid (presă)

Cătălin Predoiu este pus în această perioadă într-o situația inedită. Dincolo de relația de actualitate, ca de la ministru al justiției la persoană condamnată care a încercat să se sustragă de la executarea pedepsei, între Predoiu și Elena Udrea există și o relație de rudenie: cei doi sunt veri de gradul 2.

Gradul lor de rudenie a fost dezvăluit, în 2011, pentru ziarul „Puterea”, de o mătuşă comună a celor doi, care locuieşte în comuna Costeşti, sat Pietrosu din judeţul Buzău, localitatea natală a celor doi foști membri ai cabinetului Emil Boc.

Ruda comună a celor doi miniştri se numeşte Mariea Predoiu, care este fiica surorii bunicului Elenei Udrea. Femeia spune că pe mama ei o chema Cătălina Tinca Udrea şi a fost sora lui Ion Udrea, bunicul Elenei Udrea. Fiul lui Ion, Neculai Udrea, este tatăl Elenei. Mariea Predoiu a mai precizat că este, totodată, şi verişoara primară a lui Gheorghe Predoiu, unchiul lui Cătălin Predoiu, ministrul justiţiei.

Gheorghe este fratele lui Ion, tatăl fraţilor Cătălin şi Cosmin, ceea ce face ca actualul ministru al justiţiei şi Elena Udrea să fie rude, respectiv veri îndepărtaţi. „Nu sunt rude directe, dar sunt rude prin mine, care sunt neam şi cu familia Udrea, şi cu familia Predoiu. Ne mândrim aici în sat că avem doi miniştri în guvern”, a declarat Mariea Predoiu în 2011.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat, vineri, că este în derulare ”o procedură de predare” în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, care a fost prinsă în Bulgaria. „Totul depinde acum de instanţa bulgară, dar nu va dura foarte mult pentru că avem mandat european de arestare şi există aceea procedură JAI”, a declarat Predoiu. Acesta a explicat că, dacă autorităţile din Bulgaria vor solicita alte documente, atunci se va implica şi Ministerul Justiţiei. „Altfel, suntem doar într-o procedură de predare, iar în momentul în care va ajunge în ţară va fi pusă în aplicare decizia instanţei”, a mai declarat ministrul.

Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce instanța i-a respins cererea de rejudecare în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, a fost prinsă în Bulgaria.

sursa:stiripesurse.ro

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.