Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu: Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe

Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu: Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe

Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe.

Am văzut că propaganda PSD încearcă să răstălmăcească argumentele mele și ale colegilor mei. Românii merită să știe adevărul:

ℹ Suprataxarea marilor companii, propusă de PSD, se va regăsi în prețurile plătite de consumatori. Doar un exemplu. O firmă românească de produse lactate va fi taxată cu 1% pe cifra de afaceri, iar taxa se va aplica și supermarketurilor care vând produsele acestei firme. Simpla parcurgere a listei companiilor care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro le-ar demonstra celor de la PSD că multe dintre acestea activează în sectoare care furnizează produse de bază.

ℹ Printre firmele care sunt vizate de propunerea PSD se numără multe firme cu capital românesc (Altex, Albalact, Dedeman, EMag, RCS-RDS, etc) sau cu capital mixt. Liderii PSD pretind, în mod mincinos, că propun o lege care vizează doar firmele multinaționale.

ℹ Dacă liderii PSD sunt preocupați de taxarea muncii, îi invit să voteze, în Parlamentul României, propunerea PNL de reducere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură prin care creștem veniturile tuturor românilor. Vor beneficia atât angajații din mediul privat, cât angajații la stat, fără a afecta mediul de afaceri.

ℹ În mod incorect, PSD echivalează taxa de solidaritate introdusă la nivelul UE pentru companiile energetice cu suprataxa pe care o propune Marcel Ciolacu. Au botezat-o la fel, dar nu este același lucru. UE a introdus o reglementare temporară care vizează companiile care au profituri uriașe în zona energetice. Fondurile urmează să fie folosite pentru sprijinirea cetățenilor UE în perioada crizei energetice.

ℹ Atașamentul PSD față de taxa de solidaritate în energie ar fi trebuit să se manifeste prin elaborarea, de către Ministerul Finanațelor, condus de PSD, a unui act normativ care să poată fi aplicat și companiilor străine. PSD a picat tocmai textul aplicării taxei de solidaritate pentru toate companiile.

The post Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu: Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe appeared first on Informatia de Giurgiu.

Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe. Am văzut că propaganda PSD încearcă să răstălmăcească argumentele mele și ale colegilor mei. Românii merită să știe adevărul: Suprataxarea marilor companii, propusă de PSD, se va regăsi în prețurile plătite de consumatori. Doar un exemplu. O firmă…

The post Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu: Poziția PNL este clară și fermă: ne opunem oricăror majorări de taxe appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/liderul-pnl-giurgiu-dan-motreanu-pozitia-pnl-este-clara-si-ferma-ne-opunem-oricaror-majorari-de-taxe/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 3 februarie 2023 01:21

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.