LiveBLOG Gabriela Ruse vs Andrea Petkovic 7-6(6), 0-0

La 7-6 pentru Gabi, o minge care este dată afară de arbitrul de linie este corectată din scaun. Punctul îi este acordat sportivei noastre, iar Petkovic face o adevărată criză de nervi. Decizia rămâne aceeași, în pofida protestelor. Setul îi revine Gabrielei (7-6(6). A fost o manșă intensă, cu multe lovituri spectaculoase și răsturnări de situație. După o oră și 12 minute și două mingi de set salvate, Gabi Ruse a avut câștig de cauză.

Petkovic pune presiune, o plimbă dintr-o parte în alta pe Gabi, iar sportiva noastră începe să greșească. Ruse salvează o minge de set, iar apoi câștigă un game extrem de important. Este 6-6, vom avea tiebreak.

Gabriela a cerut intervenția fizioterapeutului, nu pare însă ceva grav. Jocul a fost reluat.

La 15-30, Gabriela trimite foarte puțin în aut: a fost o minge la care Petkovic nu ar fi avut cum să intervină. Ruse joacă variat: a trimis și o scurtă și un contre-pied în acest game. Din păcate, avantajul serviciului s-a dovedit decisiv (a servit bine sub presiune Andrea), iar nemțoaica a scăpat de un game dificil (6-5).

Ruse pune multă forță în lovituri, mingile trimise de Gabi aterizează tot mai aproape de baseline. Nu arată că ar resimți presiunea momentului, iar tabela arată 5-5.

Petkovic mută presiunea pe umerii Gabrielei după ce și-a câștigat game-ul de serviciu. Este 5-4 pentru fosta ocupantă a locului 9 WTA.

Ruse se descurcă bine în game-ul de serviciu, iar egalitatea este restabilită. Ne apropiem de partea finală a primului set, iar de-acum încolo fiecare eroare neforțată va cântări și mai mult (4-4).

Un game echilibrat și intens este trecut până la urmă în statistica lui Petkovic. Gabriela a avut curaj, agresivitate, dar parcă a căutat prea mult liniile, iar erorile și-au făcut apariția (4-3 pentru Andrea).

Gabriela are în backhand o armă importantă, jucătoarea noastră găsind unghiuri interesante cu această lovitură. Ruse scapă cu bine de un game important de serviciu, este 3-3 în primul set.

Ruse nu poate profita de cele două mingi de break avute, iar experiența lui Petkovic și-a spus mai apoi cuvântul. Nemțoaica a câștigat patru puncte la rând și a trecut în avantaj pe tabelă (3-2).

Din păcate, Gabriela nu reușește încă un game de serviciu câștigător. Sunt ceva decizii neinspirate, iar Petkovic se impune și restabilește egalitatea (2-2).

Andrea nu găsește cel mai bun ritm de la lansare, iar Gabi este agresivă de la retur. Jucătoarea noastră are adâncime în execuții, iar primul break al finalei este al ei (a fost un break la zero). Ruse condcuce cu 2-1 în primul set și urmează la serviciu.

Gabriela a egalat la 1 după un game în care a fost nevoită să salveze și o minge de break. Se simt ceva emoții în jocul sportivei noastre, să sperăm că ele vor dispărea odată cu trecerea timpului.

Gabriela Ruse se află în fața celui mai important moment de până acum al carierei, sportiva noastră întâlnind-o în finala turneului WTA de la Hamburg (zgură) pe Andrea Petkovic (fostă ocupantă a locului 9 mondial). Meciul este LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

Elena Gabriela Ruse (198 WTA) vs Andrea Petkovic (130 WTA)

Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

Gabriela Ruse

23 de ani, născută pe 6 noiembrie 1997. Se află în prezent pe locul 198 WTA. Nu a câștigat vreun titlu WTA la simplu, iar aceasta este prima finală.

Cel mai sus în ierarhia mondială a fost pe 159 (14 decembrie 2020). A adunat în carieră $402.584. Are 197 de victorii și 115 înfrângeri.

În 2021 a câștigat din tenis $29.310.

Andrea Petkovic


33 de ani, născută pe 9 septembrie 1987. Se află în prezent pe locul 130 în clasamentul WTA. A câștigat în carieră la simplu 6 titluri. Cel mai sus în ierarhia mondială s-a aflat pe locul 9 (10 octombrie 2011).

A adunat în carieră din tenis $8.037.860. Are 487 de victorii și 340 de înfrângeri.

În 2021 a câștigat din tenis $197.484.

De știut:

Pentru calificarea în finală, Ruse va primi € 13.224 și 180 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

În clasamentul live al WTA, Garbiela Ruse se află în acest moment pe locul 151 în lume (cea mai bună poziție ocupată în carieră).

Turneul de la Hamburg face parte din categoria „WTA 250”, se dispută pe zgură și are premii totale în valoare de $235.238.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.