Mamele din județul Giurgiu, pe ultimele locuri în România, privind interesul arătat recoltării de celule stem și placentă, la naștere!”

Mamele din județul Giurgiu, pe ultimele locuri în România, privind interesul arătat recoltării de celule stem și placentă, la naștere!”

Potrivit unui comunicat de presă ( transmis pentru bursa.ro), o statistică oferită de Cord Blood Center, cea mai mare bancă de celule stem din România, prezentă în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, arată că între judeţele cu cel mai mic interes faţă de recoltarea pachetelor complete de celule stem şi placentă la naştere, se află și județul Giurgiu!

Potrivit datelor colectate de Cord Blood Center, în topul judeţelor din România în care părinţii au ales să recolteze întregul ţesut placentar la naştere, Bucureşti s-a clasat pe primul loc, cu 56% din totalul cazurilor înregistrate.

Pe locul al doilea, cu o rată de 10%, s-a situat judeţul Dolj. Cluj şi Iaşi au împărţit poziţia a treia, înregistrând ambele 5% dintre recoltări. În acelaşi timp, celelalte 37 de judeţe au reprezentat doar 24% din totalul cazurilor de recoltare a ţesutului placentar, conform sursei citate.

În contrast, judeţele cu cel mai mic interes faţă de recoltarea pachetelor complete de celule stem şi placentă la naştere au fost Călăraşi, Caraş-Severin, Mehedinţi, Vaslui, Covasna și Giurgiu unde nu a fost înregistrată nicio recoltare de ţesut placentar, mai arată datele comunicatului.

Țesutul Placentar bun pentru tratarea a peste 80 de afecţiuni grave!

„România este una dintre puţinele ţări europene în care părinţii pot beneficia de recoltarea întregului ţesut placentar, alături de sângele şi ţesutul ombilical, şi, deci, de cea mai mare cantitate şi diversitate de celule stem disponibilă la naştere”, a declarat dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical Cord Blood Center.

„Acest lucru este important deoarece atât copiii pentru care s-a recoltat, cât şi membri familiei vor beneficia de diferite tipuri de celule stem, cu potenţial în tratare, în prezent, a peste 80 de afecţiuni grave. În plus, în placentă sunt inclusiv celule imuno-evazive. Acestea exprimă niveluri scăzute – sau deloc – ai markerilor de compatibilitate HLA, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate de întreaga familie„, a adăugat specialistul.

Cord Blood Center a înregistrat o creştere de 74% a numărului de unităţi eliberate în 2022 la nivelul întregului grup, acestea fiind utilizate cu precădere în tratarea tulburărilor de spectru autist, scleroză multiplă, AVC, epilepsie sau probleme de fertilitate, tratamente fiind efectuate chiar şi în România, potrivit sursei citate.

De altfel, potrivit unui studiu comandat recent de Cord Blood Center, sănătatea copiilor reprezintă principala dorinţă a părinţilor români.

Astfel, 64% dintre viitoarele mame sunt dispuse să investească în analize genetice, 51% consideră o asigurare privată de sănătate, iar 50% dintre femei văd recoltarea de celule stem ca pe o măsură de precauţie şi o plasă de siguranţă pentru viitorul copilului lor.

(Jurnal)

Articolul Mamele din județul Giurgiu, pe ultimele locuri în România, privind interesul arătat recoltării de celule stem și placentă, la naștere!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Potrivit unui comunicat de presă ( transmis pentru bursa.ro), o statistică oferită de Cord Blood Center, cea mai mare bancă de celule stem din România, prezentă în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, arată că între judeţele cu cel mai mic interes faţă de recoltarea pachetelor complete de celule stem şi placentă […]

Articolul Mamele din județul Giurgiu, pe ultimele locuri în România, privind interesul arătat recoltării de celule stem și placentă, la naștere!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/mamele-din-judetul-giurgiu-pe-ultimele-locuri-in-romania-privind-interesul-aratat-recoltarii-de-celule-stem-si-placenta-la-nastere/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 28 august 2023 16:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.