MApN, avertisment pentru români. Noua tentativă de fraudă care te-ar putea costa scump

Persoanele rău-intenționate, care vor să aibă acces la datele tale, au găsit o nouă metodă pe care o pot folosi și la care ar trebui să fii extrem de atent. Mai exact, acestea profită de războiul din Ucraina și transmit tot felul de înştiinţări false legate de aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) le cere românilor să fie prudenți și să nu dea curs acestor solicitări.

Solicitări false, transmise în numele MApN referitoare la conflictul din Ucraina

MApN transmite o atenționare cu privire la anumite solicitări false legate de aşa-zise pregătiri pentru mobilizarea rezerviştilor.

Reprezentanții instituției precizează că astfel de documente false au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca și Brașov. MApN a sesizat deja autoritățile judiciare și le transmite cetățenilor să nu dea curs acestor înștiințări.

„Vă semnalăm noi tentative de răspândire de documente şi informaţii false în legătură cu aşa-zise demersuri ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviştilor.

Documentele din imagini, care au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca şi Braşov, reprezintă falsuri. În legătură cu acestea, au fost sesizate autorităţile judiciare.

Precizăm cât se poate de clar că Ministerul Apărării Naţionale nu solicită astfel de date persoanelor fizice sau juridice şi nu trimite înştiinţări către populaţie în formele în care sunt redactate aceste false adrese”, a transmis MApN.

Documentele false care circula in mai multe judete din tara noastra

Cum pot primi rezerviștii ordine de chemare

MApN informează că există posibilitatea ca cetăţenii încorporabili sau rezerviştii să primească ordine de chemare pentru prezentarea la centrele militare, dar doar în condițiile prevăzute de Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare.

„centrele militare pot chema recruţii şi militarii rezervişti pentru precizarea unor date în legătură cu situaţia lor militară o dată pe an”, potrivit articolului 51.

Chiar și așa, procedura nu îi vizează pe toţi rezerviştii. Mai mult, aceasta are loc o dată pe an și nu are niciun fel de legătură cu situaţia din Ucraina.

„Reiterăm faptul că în România serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin Legea nr. 395 din 16 decembrie 2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat.

Executarea serviciului militar redevine obligatorie DOAR în situaţia decretării stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu (art. 3 din legea menţionată).

Recomandăm cetăţenilor care primesc documente asemănătoare celor din imagini  să nu dea curs solicitărilor, să se informeze, după caz, la centrele militare zonale, judeţene sau de sector pe raza cărora au domiciliul”, au precizat reprezentanţii MApN.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.