Maria Gabriela Horga, deputat: ,, Am primit răspunsul de la…

PNL Giurgiu

Maria Gabriela Horga, deputat: ,, Am primit răspunsul de la Ministerul Finanțelor referitor la întrebarea mea privind stadiul pregătirii proiectului de ordonanță pentru modificarea și completarea OUG nr. 110/2017, precum și pentru modificarea și completarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Consider că este de o importanță deosebită promovarea în regim de urgență a legislației privin…d prelungirea sprijinului pentru IMM-uri.

🇪🇺Comisia Europeană a apreciat eficiența acestor programe la nivelul statelor membre și a anunțat ca va adopta o nouă prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia Covid-19 până la 31 decembrie 2021 și vor fi mărite plafoanele ajutorului de stat.
Prelungirea și modificarea schemei de ajutor de stat pentru continuarea IMM Invest este aprobată de Comisia Europeană din 23 Decembrie 2020, iar Cadrul Temporar este deja aplicabil până la 30 Iunie 2021, urmând Comisia să îl prelungească pentru tot anul 2021.

✳️ Ce înseamnă acest lucru pentru noi?
Măsurile de sprijin pentru economie, sub forma unor programe de creditare cu garanții de stat, precum IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor, adoptate de Guvernul României în 2020, vor continua și în acest an și vor fi deschise pentru noi beneficiari, cel puțin până la 31 decembrie 2021.

✳️ Atunci când economia se confruntă cu probleme, lichiditatea companiilor este crucială pentru continuarea activității și pentru locurile de muncă.

✳️ Guvernul #PNL a asigurat în 2020 acces la
finanțare rapidă și ieftină, credite cu dobândă zero în primele 8 luni, cu garanția statului, fără alte garanții suplimentare pentru 27.000 IMM-uri.
Au fost acordate doar anul trecut credite prin IMM Invest de peste 17 miliarde lei.
În acest fel, Guvernul a salvat afaceri și locuri de muncă.

✳️ De asemenea, este important ca beneficiarii să poată accesa, cât mai repede, subprogramul Agro IMM-Invest. Subprogramul are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat pentru creditele acordate IMM cu capitalizare de piaţă medie, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.
Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile mici şi mijlocii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.”

#RomâniiTrebuieSăȘtie

Vezi mai multNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.