Mesajul președintelui Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România

Mesajul președintelui Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România

Cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România, este o onoare pentru mine, în calitate de Președinte al Blocului Național Sindical, să transmit cele mai sincere felicitări și recunoaștere întregului personal din domeniul medical, în special cadrelor medicale din serviciul de ambulanță.

Astăzi sărbătorim 117 ani de la înființarea acestui serviciu esențial, care a devenit o parte indispensabilă a vieții noastre și a contribuit semnificativ la sănătatea și siguranța populației românești.
Serviciul de ambulanță reprezintă o punte vitală între persoanele care se confruntă cu urgențe medicale și asistența medicală de calitate. Eforturile și devotamentul dumneavoastră constant pentru a răspunde prompt apelurilor de ajutor, pentru a acorda îngrijiri medicale de urgență și pentru a salva vieți merită recunoștința noastră cea mai profundă. Fiecare misiune pe care o îndepliniți implică responsabilitate, abilități extraordinare și sacrificii personale pentru a oferi ajutorul necesar în momentele critice.
Din păcate, această aniversare găsește toate serviciile publice de ambulanță din țară în plin protest național, declanșat încă din luna noiembrie 2022, dar fără să fie afectată într-un fel activitatea de acordare a asistenței medicale de urgență.
Serviciile publice de ambulanță se confruntă astăzi cu probleme de natură organizatorică, de dezvoltare, de dotare și, nu în ultimul rând, cu probleme privind drepturile corespunzătoare activității specifice pentru personalul din aceste servicii.
Cu toate acestea, munca dumneavoastră în prima linie de intervenție a fost și continuă să fie exemplară. Sunteți eroii noștri neobosiți, care vă confruntați cu riscuri și presiuni uriașe în fiecare zi, asigurând asistență medicală de urgență tuturor celor care o solicită. Curajul, profesionalismul și angajamentul vostru sunt o inspirație pentru noi toți.
Blocul Național Sindical susține și apreciază în mod sincer eforturile și contribuțiile dumneavoastră în vederea îmbunătățirii condițiilor de lucru, a remunerației corespunzătoare și a recunoașterii meritelor profesionale. Ne străduim să promovăm drepturile și interesele lucrătorilor din sistemul de sănătate, pentru a asigura condiții de muncă sigure, juste și satisfăcătoare pentru toți membrii noștri.
Cu această ocazie, îndemnăm autoritățile să continue investițiile în infrastructura medicală, în echipamente și tehnologii moderne, precum și în formarea continuă a personalului medical. Numai prin asigurarea resurselor necesare și prin sprijinirea angajaților din serviciul de ambulanță putem oferi un nivel înalt de asistență medicală de urgență și putem menține sănătatea și siguranța cetățenilor noștri.
Doamnelor și domnilor, în numele Blocului Național Sindical, vă mulțumesc încă o dată pentru angajamentul și sacrificiul dumneavoastră. Sper că această zi specială să fie marcată de recunoașterea meritelor voastre, de bucuria realizărilor și de speranța unui viitor mai bun pentru sistemul nostru de sănătate. Vă asigur de sprijinul nostru constant și necondiționat în lupta pentru drepturile și demnitatea dumneavoastră profesională.

Dumitru COSTIN
Președinte
BLOCUL NAȚIONAL SINDICAL

Cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România, este o onoare pentru mine, în calitate de Președinte al Blocului Național Sindical, să transmit cele mai sincere felicitări și recunoaștere întregului…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/mesajul-presedintelui-blocului-national-sindical-dumitru-costin-cu-ocazia-zilei-nationale-a-ambulantei-din-romania/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 28 iulie 2023 10:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.