Microfoane descoperite într-o școală din Galați. SRI a preluat cazul, cine le-ar fi pus acolo

Au fost descoperite mai multe microfoane instalate într-o școală gimnazială din județul Galați. Serviciul Român de Informații (SRI) a preluat cazul. A fost întocmit un dosar penal pentru violarea vieţii private, iar ancheta continuă. Iată cine ar fi pus dispozitivele de ascultare în instituția de învățământ.

Cum au fost descoperite microfoanele în școală

Microfoanele au fost descoperite la şcoala gimnazială „Negoiţă Dănăilă”, din satul Buceşti, comuna gălăţeană Iveşti, de către un agent de pază. Bărbatul a anunțat Poliția. La instituția de învățământ s-au deplasat şi reprezentanţi ai SRI, care au început să ancheteze cazul.

Ulterior, a fost identificată firma care a instalat dispozitivele de ascultare. S-a stabilit că aceasta nu era autorizată și că a pus microfoanele în școala din Bucești încă din anul 2019.

„La data de 6 ianuarie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică au efectuat un control la şcoala gimnazială din localitatea Buceşti, ocazie cu care au constatat că, în anul 2019, o societate comercială ar fi desfăşurat activităţi de instalare a unor sisteme de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare.

În urma constatărilor, a fost întocmit dosar penal pentru violarea vieţii private şi instalarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare în domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin.

Microfoanele din scoala, desoperite de agentul de paza

Unde ar fi fost ascunse microfoanele

Conform presei locale, agentul de pază a descoperit microfoanele în biroul directorului şi în cancelarie. Directorul şcolii, profesoara Carmen Oancă, n-a dorit să dea declarații. A spus doar că aparatura a fost „plantată” de mai multă vreme în școala în care învață elevi de gimnaziu.

Pe de altă parte, primarul din Ivești, județul Galați, a spus că dispozitivele de ascultare ar fi fost instalate „după tablă”. Edilul a precizat că nu deține mai multe informații despre acest caz și că „nu și-a permis” să pună întrebări.

„Am informația că au fost descoperite sisteme de ascultare în sălile școlii Negoiţă Dănăilă din Bucești. După tablă, ceva de genul ăsta. Nu am mai multe informații. Nu mi-am permis să pun întrebări, directorul școlii nu am putut să îl contactez”, a declarat primarul din Ivești.

Urmează ca anchetatorii să stabilească din dispoziţia cui au fost instalate microfoanele în școala gimnazială și să se afle dacă sistemul de ascultare a fost activ. În cazul în care cel din urmă lucru se confirmă, cei care se ocupă de caz vor încerca să afle și dacă au fost vizate anumite persoane. Vezi și de ce a izbucnit un scandal într-o școală din Lugoj!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.