Directorul ANM anunţă cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie. Cel mai frig va fi în vestul, centrul şi estul ţării

„Ne aşteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii ţări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marţi procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 şi -3 în restul ţării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată ţara”, a declarat şefa ANM, la Digi 24.

„E posibil ca miercuri şi joi, pe parcursul nopţilor şi dimineţilor să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a adăugat Mateescu.

Conform sursei citat, cel mai frig va fi în vestul, centrul şi estul ţării. 

„Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a afirmat Mateescu. 
Totodată, potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea şi în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt aşteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius. Iar spre sfârşitul săptămânii vremea se va încălzi, mai ales în sud şi sud-estul ţării, iar maximele vor ajunge chiar la 8, 9 grade Celsius. 
„Este posibil mâine să consemnăm precipitaţii sub formă de ninsoare locală în Moldova şi zonele de munte, posibil ploi şi lapoviţă în Banat, pe arii restrânse în Transilvania, dar şi intensificări ale vântului în regiunile extracarpatice, unde vitezele la rafală, mai ales seara şi noaptea, în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea, Sudul Moldovei, să înregisteze valori de 55 până la 65 km/h, amplificând senzaţia de rece”, a precizat Mateescu. 
„În Bucureşti, săptămâna începe cu o vreme închisă, cu precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare mâine noapte, posibil, vântul să aibă intensificări mai mari spre seară şi pe parcursul nopţii, la rafală de 50-55 km/h, după care, spre finalul săptămânii, să vorbim şi în Bucureşti de valori peste medie, de 7, 8, 9 grade Celsius”, a mai adăuugat şefa ANM.

 

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.