Moartea unui român fără adăpost, comemorată în presa din Italia. Cum i-a impresionat Marian pe cei din Peninsulă

Moartea unui român fără adăpost este comemorată în presa din Italia. Marian Pipirea, care trăia la Fano, în regiunea Marche, provincia Pesaro e Urbino, i-a impresionat pe cei din Peninsulă. Bărbatul s-a stins joi, 6 ianuarie, de Bobotează, la vârsta de 60 de ani, iar costurile înmormântării lui vor fi suportate de primăria din localitate.

Cum i-a impresionat românul fără adăpost din Italia pe cei din peninsulă

Conform unui articol apărut în presa din Italia, românul Marian Pipirea era un om credincios, bun și binevoitor, cu „tenul măsliniu și dinții albi”. Bărbatul stătea adesea ghemuit, cerşind, într-un „pătrat de beton”, pe marginea trotuarului de pe bulevardul Viale Cesare Battisti, unde după moartea lui a fost pus un buchet de flori.

„Are o mare valoare pentru că se măsoară în ceea ce a lăsat în urmă şi eu spun că a fost ceva grozav. Am trecut pe lângă locul unde stătea el pe pasajul superior din punctul de plecare al pasarelei acoperite peste calea ferată. De fiecare dată am încercat să-l ajutăm şi în schimb ne-a zâmbit, ne-a dat sfaturi şi ne-a vorbit în italiana stâlcită de amprenta ţării sale. A fost imposibil să nu înveţi ceva de la el, din seninătatea discursului şi glumele lui care meritau ascultate.

Mariano, dar astăzi am aflat că îl cheamă Marian, s-a stins din viaţă pe 6 ianuarie în ziua de Bobotează şi nu cred că este o coincidenţă, cu atât mai mult că nu cred în întâmplare”, scrie într-un articol intitulat „Care este valoarea vieţii unui român fără adăpost? Adio lui Marian Pipirea”, semnat de jurnalista Monica Baldini pe site-ul de știri marchenews24.it.

Un buchet de flori in locul unde obisnuia sa cerseasca romanul fara adapost in Italia

Ce le-a oferit românul fără adăpost italienilor

Aceeași jurnalistă a scris că românul fără adăpost din Italia, care era cunoscut drept Mariano, avea o inimă deschisă, era vesel, pașnic și blând și îi întâmpina pe oamenii care voiau să îi vorbească ca pe niște prieteni.

„Avea sentimentul fericirii, al sănătăţii şi ne-a oferit ocazia să fim darnici. Ne-a adus un omagiu cu prezenţa lui, ne-a permis să ne perfecţionăm şi să ne aplecăm să dăm. Călătorie plăcută Mariano sau Marian şi urcă cât mai sus pentru că ştii că biletul este complet gratuit! Mulţumim pentru ceea ce ne-ai lăsat, mulţumim din inimă. Viaţa este viaţă şi deţine un mister în sine, îşi arată măreţia chiar şi în simpla mizerie”, a mai scris jurnalista din Italia.

Marian Pipirea nu este singurul român fără adăpost care a decedat în Peninsulă și a cărui poveste a impresionat recent această țară. O femeie care avea studii superioare și vorbea șase limbi străine a murit la vârsta de 45 de ani după ce a primit mai multe lovituri cumplite de-a lungul vieții. Vezi și drama româncei ce a impresionat Italia!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.