Ministrul Educaţiei, declaraţii despre închiderea şcolilor. “Până la 6 la mie nu se închid școlile”

În presă au apărut informații care spun că luni, 15 martie, se va lua în descuție închiderea școlilor din București! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit și el despre această problemă, însă a precizat că această discușie nu trebuie să aibă loc.

Ce spune ministrul Educației despre închiderea de luni a școlilor din București

Sorin Cîmpeanu consideră că nu există niciun motiv, în prezent, pentru a închide școlile din București, deoarece legea spune că se intră în carantină când se ajunge la pragul de 6 infectări la mia de locuitpri, iar Capitala nu se află în acest scenariu.

”Nu văd de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 in București. Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Ce spune ministrul Educatiei despre inchiderea de luni a scolilor din Bucuresti
Ce spune ministrul Educatiei despre inchiderea de luni a scolilor din Bucuresti

”Nu va propune nimeni închiderea școlilor”

Acesta a vorbit și la Antena 3 despre această problemă și a insistat că nu este de acord cu închiderea școlilor. ”Îndemnăm întodeauna la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la 6 la mie care este definit drept prag legal de la care se intră în carantină, deci și școlile se vor închide.

Suntem obligați să luăm în considerare această situație, dar nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub 6 la mie”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

Cu toate acestea, ministrul Cîmpeanu a făcut deja demersuri pentru ca elevii aflațoi în ani terminali să poate merge în continuare la școală, chiar și în scenariu roșu! “Hotărârea CNSU abilitează cele două ministere, al Educației și al Sănătății, să emită Ordinul comun în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele terminale inclusiv în scenariul roșu.

Ne-am pus de acord cu Ministerul Sănătății și, de îndată ce avem hotărârea CNSU, vom redacta și semna Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu condițiile Ministerului Sănătății, de asigurare a distanțării fizice”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.