Ministrul maghiar al Apărării Benkő: ”Nu considerăm că este oportun ca în Ungaria să fie staționate forțe suplimentare ale NATO”

Ungaria dispune de un număr suficient de forțe armate naționale, așa că nu este recomandabilă desfășurarea de unități suplimentare ale NATO pe teritoriul țării, a declarat ministrul maghiar al apărării, Tibor Benkő.

Postul TV Sky News a relatat, joi, că țările-membre ale NATO iau în considerare înființarea de noi unități de luptă cu un efectiv câte 1.000 de militari în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Se menționează că noile unități vor fi similare cu cele care există în țările baltice și în Polonia.

Întrebat dacă este adevărat că Statele Unite negociază desfășurarea unităților de luptă NATO, inclusiv cu Ungaria, Benkő a răspuns că atât Statele Unite, cât și NATO negociază cu toate țările de la granița de est a Alianței Nord-Atlantice și/sau de la graniță cu Ucraina sau cu Rusia.

„În același timp, poziția noastră este că, în conformitate cu teza primară a „Programului de Dezvoltare a Apărării și a Forțelor Armate”, Ungaria a creat deja astfel de forțe naționale, a format un astfel de potențial național încât în ​​situația actuală nu este nevoie să ne bazăm pe forțele și unitățile armate străine. Ne îndreptăm mai departe pe această cale, așa că acum, în situația existentă, nu considerăm că este oportun și nu cerem ca aici să fie staționate forțe suplimentare ale NATO”, a spus Benkő la postul de radio maghiar InfoRádió.

Ucraina nu este pregătită pentru NATO

În ceea ce privește admiterea Ucrainei în NATO, Behnke a menționat că Ungaria susținea de multă vreme dorința țării vecine de a deveni membru al alianței. „Dar mai târziu, Ucraina s-a pronunțat împotriva maghiarilor care trăiesc în Transcarpatia și s-a comportat inacceptabil pentru alianță. După aceea, guvernul ungar și-a schimbat poziția și crede că Ucraina nu este încă pregătită pentru intrare, nu răspunde așteptărilor NATO. Desigur, ultima dată i-am spus personal ministrului Apărării al Ucrainei că putem reveni la această problemă dacă maghiarilor din Transcarpați li se vor acordă aceleași drepturi pe care noi le acordăm oamenilor de limbă ucraineană care trăiesc în Ungaria”, a subliniat ministrul.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.