Minivacanța de Sfânta Maria, în siguranță

Minivacanța de Sfânta Maria, în siguranță

Pompierii vor fi la datorie, în perioada 12-15 august a.c. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Atenția va fi îndreptată către Bâlciul Tradițional de Sfânta Maria care se desfășoară în zona adiacentă Parcului Tineretului. Până pe 15 august, în fiecare zi, o autospecială de stingere se va afla în apropierea locului de desfășurare a manifestărilor cultural-artistice pentru a asigura o intervenție imediată.
Amenajările temporare din bâlci vor fi și în atenția inspectorilor de prevenire, astfel încât acestea să respecte condițiile de securitate la incendiu. Astfel, pe timpul exploatării spaţiilor în care se desfăşoară activităţile trebuie luate măsuri de reducere a riscului de incendiu, prin limitarea la strictul necesar a cantităţilor de materiale combustibile şi a eventualelor surse cu potenţial de aprindere a acestora.
În data de 15 august, zi de sărbătoare religioasă, lăcașurile de cult vor fi aglomerate. Atât în biserici, cât și în locuințe, cetățenii trebuie să acorde o atenție deosebită măsurilor de protecție împotriva incendiilor, astfel:
⦁ accesul în biserici se va realiza astfel încât să nu se supraaglomereze lăcașul;
⦁ pe durata serviciului religios, ușile de acces / evacuare în / din biserică se vor menține în permanență deschise;
⦁ lumânările aprinse vor fi supravegheate și ținute la distanță de persoanele din jur, de mobilier, decoruri sau alte materiale combustibile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă;
⦁ parcarea autoturismelor în vecinătatea bisericilor și a mănăstirilor se va realiza astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenție al autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.
Profitând de zilele libere, multe persoane vor merge în zonele turistice. Acestora le recomandăm să respecte toate măsurile de siguranță, atât pe timpul deplasării către obiective, cât și pe durata sejurului.
Pentru a preveni evenimentele la scăldat, trebuie aplicate următoarele măsuri:
⦁ frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
⦁ evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
⦁ evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
⦁ nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
⦁ nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
⦁ nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
⦁ nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
⦁ echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
Cei care aleg să petreacă timpul la iarbă verde, trebuie să respecte măsurile de prevenire a incendiilor și să aibă grijă la modul în care pregătesc grătarul.
Sfătuim cetățenii să aprindă focul la distanțe de siguranță, doar în locurile special amenajate și fără să folosească substanţe inflamabile. Nu trebuie aprinse focare direct pe sol pentru că flăcările se pot extinde la vegetație, într-o clipă de neatenție. Arderea trebuie supravegheată continuu, deoarece vântul ar putea schimba direcţia flăcărilor și chiar duce scânteile la distanţe mai mari, către zone împădurite sau cu vegetaţie uscată. Este recomandat ca cetățenii să aibă la dispoziţie mijloace de primă intervenţie pentru stingerea rapidă a focului: un stingător de incendiu sau o rezervă de apă.
Înainte de a pleca spre casă, locul pregătirii grătarului va fi verificat cu mare atenţie. Jarul trebuie stins, iar cenușa acoperită cu pământ.
Nu în ultimul rând, copiii trebuie supravegheați permanent pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia, dar mai ales dacă merg la scăldat.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit.

Compartimentul Informare și Relații Publice

The post Minivacanța de Sfânta Maria, în siguranță appeared first on Informatia de Giurgiu.

Pompierii vor fi la datorie, în perioada 12-15 august a.c. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.Atenția va fi îndreptată către Bâlciul Tradițional de Sfânta Maria care…

The post Minivacanța de Sfânta Maria, în siguranță appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/minivacanta-de-sfanta-maria-in-siguranta/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 10 august 2023 15:22

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.