Modalitatea de obținere Facilă, Rapidă și Gratuită a Certificatului de CAZIER JUDICIAR!

Modalitatea de obținere Facilă, Rapidă și Gratuită a Certificatului de CAZIER JUDICIAR!

Certificatul de Cazier Judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare.

De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online de către persoanele fizice de cetățenie română, prin două mecanisme de acces.

Astfel, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar electronic, cetățenii au la dispoziție următoarele servicii online:

-prin platformaHUB.MAI.GOV.RO (https://hub.mai.gov.ro/serviciu/)  solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar.

– prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.

HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a ușura interacțiunea cetățeanului cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca, pe această platformă, să fie integrate mai multe servicii publice oferite de instituție.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, au fost eliberate 8.275 de certificate de cazier judiciar, la ghișeu, iar 177.385 de certificate de cazier judiciar au fost eliberate în format electronic, prin HUB-ul de servicii al MAI.

Sursa: IPJ Giurgiu  (foto: Ziarul de Bacău)

Articolul Modalitatea de obținere Facilă, Rapidă și Gratuită a Certificatului de CAZIER JUDICIAR! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Certificatul de Cazier Judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare. De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online de către persoanele fizice de […]

Articolul Modalitatea de obținere Facilă, Rapidă și Gratuită a Certificatului de CAZIER JUDICIAR! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/modalitatea-de-obtinere-facila-rapida-si-gratuita-a-certificatului-de-cazier-judiciar/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 iulie 2024 15:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.