Rezultatele obținute la Examenul de Evaluare Națională situează județul Giurgiu pe locul 14 în țară! 

 Rezultatele obținute la Examenul de Evaluare Națională situează județul Giurgiu pe locul 14 în țară! 

Numirea în funcție a profesorului Ion Ghimpețeanu ca inspector general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, își arată eficacitatea. Rezultatele înregistrate la examenul de Evaluare Națională, de  anul acesta, de către absolvenții clasei a VIII-a din județul Giurgiu (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) sunt peste așteptări.

  Conform datelor furnizate de către reprezentanții IȘJ Giurgi, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 75,2%, înregistrându-se o creștere cu 5,1 procente față de anul trecut ( 70,51% în sesiunea 2023).

    În urma acestor rezultate Județul Giurgiu este situat pe poziția 14 în clasamentul la nivel național.

                    Situația pe tranșe de medii este următoarea :

– 348 absolvenți au obținut medii cuprinse între 5,00-5,99 ;

– 341 absolvenți au obținut medii cuprinse între 6,00-6,99 ;

– 293 absolvenți au obținut medii cuprinse între 7,00-7,99 ;

– 240 absolvenți au obținut medii cuprinse între 8,00-8,99 ;

– 88    absolvenți au obținut medii cuprinse între 9,00-9,99 ;

– 1 singur absolent a obținut media 10.

   Precizăm că rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat.

Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Rezultatele înregistrate la examenul de Evaluare Națională anul acesta , de către absolvenții clasei a VIII-a din județul Giurgiu (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Să nu uităm că doar cu doi ani în urmă județul nostru se situa în clasamentul codașelor atât în ceea ce privește rezultatele obținute la  Evaluarea Națională cât și la cele de la Examenul de BAC…

 

 

Sursa: IȘJ Giurgiu

Articolul  Rezultatele obținute la Examenul de Evaluare Națională situează județul Giurgiu pe locul 14 în țară!  apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Numirea în funcție a profesorului Ion Ghimpețeanu ca inspector general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, își arată eficacitatea. Rezultatele înregistrate la examenul de Evaluare Națională, de  anul acesta, de către absolvenții clasei a VIII-a din județul Giurgiu (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) sunt peste așteptări.   Conform datelor furnizate de către reprezentanții IȘJ Giurgi, rata […]

Articolul  Rezultatele obținute la Examenul de Evaluare Națională situează județul Giurgiu pe locul 14 în țară!  apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/rezultatele-obtinute-la-examenul-de-evaluare-nationala-situeaza-judetul-giurgiu-pe-locul-14-in-tara/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 iulie 2024 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.